• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

"Beyin kanaması geçiren Morais'in durumu iyi"

"Beyin kanaması geçiren Morais'in durumu iyi"
Beyin kanaması geçiren Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais'in durumu iyiye gidiyor.

Beyin kanaması geçiren Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais'in durumu iyiye gidiyor. 15 gün içerisinde sahalara dönebileceği belirtilen 51 yaşındaki Portekizli teknik adamın, zorlu Fenerbahçe maçını ise heyecanlamaması gerektiği için izlemesine izin verilmediği açıkladı.

Süper Lig'de mücadele eden Antalyaspor'un Portekizli Teknik Direktörü Jose Morais, dün akşam antrenmanında şiddetli baş ağrısı ve baş dönmesiyle ilk olarak özel bir hastaneye kaldırılmış beyin kanaması geçirdiği için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Dün hastanede yapılan tetkikleri sonrası Morais'in beyin kanaması geçirdiği ifade edilmiş sabah saatlerinde ayrıntılı olarak anjiyografisi çekileceği bildirilmişti.

Sabah saatlerinde yapılan tetkiklerle ilgili ve hocanın son sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru Prof. Dr. Mahmut Akyüz, sabah itibarıyla hastanın nörolojik bulgularının stabil olduğunu, genel durumunda bir problem gözükmediğini ifade etti.

Morais'in anjiyografisinde herhangi bir damarsal patolojiye tekrar rastlamadıklarını anlatan Mahmut Akyüz, "Bu bizim son yaptığımız anjiyografi daha değerli idi. Probleme rastlamamamız tabii ki genel durumu ve bundan sonraki seyiri için oldukça anlamlı. Kanın emilmesi için 1 hafta 10 gün burada misafirimiz olacak. Gözlemimiz altında kalacak." dedi.

İKİ HAFTAYA GÖREVİNİN BAŞINDA OLABİLİR

Morais'in sağlık durumu ile ilgili bir problem yaşanmaması durumunda 2 haftaya kadar görevinin başında olabileceğini kaydeden Akyüz, beyin kanaması geçirmiş hastalarda mutlak hayati tehlikesi olduğunu, Morais'in şuanda az da olsa hayati tehlikesi bulunduğunu ancak bu durumun minimal düzeyde olduğunu ifade etti.

Morais'in kendilerine geldiğinden bu yana nörolojik bulgularında bir fark olmadığını aktaran Mahmut Akyüz, "Düne göre baş ağrıları azalmış durumda. Kendisinin moral olarak da durumunun daha iyi olduğunu gözlemliyoruz. Bilinci açık konuşuyor. Yalnızca istirahat halinde. Bir 10 gün kadar hastayı gözlemleyeceğiz." diye konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇINI İZLEMESİ DOĞRU OLMAZ"

Süper Lig'in 20. haftasında yarın Fenerbahçe ile Antalyaspor karşı karşıya gelecekken Portekizli teknik adamın televizyondan bu maçı izlemesine de izin verilmeyecek. Prof. Dr. Mahmut Akyüz, hocanın bu karşılaşmayı izlemesinin doğru olmayacağını, heyecanlanmaması gerektiğini belirtti.

Morais'in beyin kanaması geçirmesinin tansiyona bağlı olabileceğini belirten Prof. Dr. Akyüz, "Şuana kadar tetkikleri devam etti. Bu kanamanın nereden kaynaklandığını anlamak adına şuan kanamanın nedeni anlamında bir probleme rastlamadık. Muhtemel bir tansiyon kanaması olabilir. Bundan sonraki süreçte kanın beyinde oluşturduğu reaksiyonları minimize ederek yavaş yavaş normal hayatına dönmesi için belli bir zaman dilimi lazım. Tedavisi devam edecek. Gözlemleyeceğiz." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

"Beyin kanaması geçiren Morais'in durumu iyi"

"Beyin kanaması geçiren Morais'in durumu iyi"

"Beyin kanaması geçiren Morais'in durumu iyi"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim