• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP’yi ziyaret etti

Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP’yi ziyaret etti
İzmir'deki 113 STK'nin oluşturduğu Beyaz Sivil İnisiyatif'in temsilcileri, MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İzmir'deki 113 STK'nin oluşturduğu Beyaz Sivil İnisiyatif'in temsilcileri, MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Geçen haftalarda AK Parti, CHP ve HDP il başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşerek destek olmasını isteyen inisiyatif, MHP İl Başkanı Necat Karataş'tan da aynı talepte bulundu.

'TERÖRÜ LANETLEMEK KOLAY ,BARIŞI DİLLENDİRMEK ZOR'

Yaptıkları çalışmalar hakkında İl Başkanı Karataş'ı bilgilendiren Beyaz Sivil İnisiyatif'in dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, "Geldiğimiz süreçte terörü lanetlemek çok kolay ancak barışı dillendirmek zor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak, zor olan yolu seçtik. Ülkemizde yaşananlar yüreğimizi yakıyor. Öncelikle yerel dinamikleri harekete geçirelim dedik, il başkanlarımızı ziyaret ettik. Önümüzdeki hafta da siyasi partilerin genel başkanları ile görüşmek için Ankara'ya gideceğiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmek isteriz. Randevu konusunda sizin de desteklerinizi bekliyoruz. Biz sivil toplum olarak Alevisi, Türkü, Kürtü, Romanı birlikte hareket edebiliyorsak, siyasiler de bunu yapabilmeli. Ayrıştırıcı bir dil kullanılmamalı." dedi.

'TÜM İHTİRASLAR, KİMLİKLER BİR KENARA BIRAKILMALI'

Anadolu Birliği Genel Başkanı Erhan Kahraman ise, "Güzel ülkemde neler oluyor? İnsanlık ölmesin." çağrısı yaptı. Kahraman, vatandaşlık görevi olarak inisiyatif almaları, bunu yaparken bütün etiketleri, mevkileri, ihtirasları, kimlikleri bir yana bırakmaları gerektiğini ifade etti.

'İZMİR'DEKİ HUZUR VE REFAH, HAKKARİ'DE DE OLMALI'

İzmir'deki huzur ve refahın Hakkari'de de olması gerektiğini söyleyen MHP İl Başkanı Necat Karataş da, "STK'ların çok büyük önemi var. İktidarların, sivil toplum kuruluşlarının tespit ve tavsiyelerini dinlemesi ve bunun dahilinde politika üretmesi gerekiyor. Biz çözüm sürecinde sivil toplum kuruluşlarının ve yerel halkın muhatap alınması gerektiğini sürekli dile getirdik ama kimse bizi dinlemedi. Türkiye'nin her yeri cayır cayır yanıyor. En çok Güneydoğu yanıyor. Biz federasyon, özerklik gibi düşüncelerin hep karşısında olduk ama eşitlik konusunda herkesin eşit imkanlardan faydalanması gerektiğini savunuyoruz. İzmir'deki huzur ve refahın Hakkari'de de olması gerekiyor ancak ekonomik iyileştirmelerden önce güvenliğin sağlanması gerekiyor." dedi.

Beyaz Sivil İnisiyatif üyesi 113 dernekten biri olan Karşıyaka Müteahhitler Derneği Başkanı Niyazi Gültekin ise, "Biz çocuklarımıza düşman bırakmak istemiyoruz. Türkiye'nin tapusu Çanakkale'dir. Bizim birlik ve beraberliğimizin en güzel örneği oradadır. Millî takımızın maçları da bunun güzel bir örneği. Nasıl Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı millî takım maçında bir oluyorsa AK Parti, CHP, MHP ve HDP de barış konusunda bir olmalı." dedi.

Beyaz Sivil İnisiyatif üyeleri, Ankara'da siyasi partilerin genel başkanlarıyla önümüzdeki haftalarda biraraya gelecek.Cihan

Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP’yi ziyaret etti

Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP’yi ziyaret etti

Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP’yi ziyaret etti

Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP’yi ziyaret etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim