• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Beşpınar Vadisinde Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Beşpınar Vadisinde Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor
Adıyaman'ı doğal yaşam alanına dönüştürecek Beşpınar Vadisinde ağaçlandırma çalışmaları devam ederken, değişik türlerden dikilen ağaçlarla...

Adıyaman'ı doğal yaşam alanına dönüştürecek Beşpınar Vadisinde ağaçlandırma çalışmaları devam ederken, değişik türlerden dikilen ağaçlarla alana hayat veriliyor.

Bin 300 dönümlük alan üzerine uygulanan mesire alanında çeşitli sosyal alanlar yer alacak. Vatandaşların piknik ve yürüyüş yaparak huzur bulacakları mesire yerinde, trapez kanallar, nostaljik köprüler, yapay göletler, spor kompleksi, çocuk oyun grupları, piknik alanları, bisiklet yolları, çeşmeler ve yürüyüş yolları bulunacak.

Trapez Kanallar, nostaljik Köprüler ve spor alanların yapılmasıyla başlayan Beşpınar Projesi çalışmalarının bir parçası olan ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Adıyaman Valiliği, Beşpınar Vadisine çeşitli türlerden diktiği ağaç ve çiçeklerle ziyaret çayını rengarenk ağaç türleriyle donatıp burayı doğal yaşam alanına dönüştürmeyi hedefliyor.

Beşpınar Vadisine günü birlik giderek ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcıları, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, bazı kurum amirleri ve valilik çalışanları ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Adıyaman'ın markalaşma yolculuğuna önemli katkılar sağlayacak Beşpınar Vadisinde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Alanda yaptığımız yeşillendirme çalışmasıyla birlikte vatandaşlarımız yeşil ile mavinin birleştiği bir noktada dinlenme ve piknik yapmanın ayrıcalığını yaşayacaktır. Ayrıca, bu proje Adıyaman'ın yerel ve kültürel zenginliklerini yaşatacak, koruyacak, geliştirecek ve bu güzelliklerle birlikte, Adıyaman halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek standartta bir donatı oluşturacaktır" diye konuştu.

Beşpınar Vadisinde Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Beşpınar Vadisinde Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim