• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Beşikten mezara kadar siyaset

Eşini dostunu düğünde göremeyen cenazede mutlaka görüyor. Görünce de musalla taşında yatan cenaze birden unutuluveriyor ve koyu bir sohbet başlıyor.
Son günlerdeki pek çok cenaze töreninde olduğu gibi bu cenaze töreninde de; yine siyaset konuşuldu.
 
“Antalya’da Büyükşehir’i hangi parti hangi adayla kazanır?”
 
“İlçelerde durum ne olur?” soruları havada uçuştu.
 
Dostlar cenazede hasret giderdi hal hatırlar soruldu. Buraya kadar her şey tamam. Siyasilerin cenaze törenine katılması siyasetten konuşulması da tamam ama cenaze töreninden siyasi aday adayların fotoğraflanması hoş karşılanmadı.
 
Antalya’nın sevilen kişilerin başında gelen Avukat Murat Bulat’ın yanından ayrılmayan ve her hareketi cenazede görüntüleyen kişi eleştiri odağı oldu.
 
Sayın Bulat, sen “Vur” demişsin ama öldürüyorlar...
 
Senin gibi sosyal ve çevreci bir kişiye bu hiç ama hiç yakışmıyor...
 
Aman ha dikkat!
 
Hayırlı olsun başkanım
 
Açıklama ne zaman?
 
Antalya’da siyaset hız kesmiyor. Ne düğün dinliyor, ne de cenaze. Ahmet Kiştin’in kızının düğününde yine siyasiler tam kadro oradaydı. DYP’nin il başkanlarından ve başarılı iş adamlarından biri olan Ahmet Kiştin’in Dış İlişkiler Uzmanı olan kızı Gülşah Kiştin ile Finans Uzmanı olan damadı Gökhan Telli’nin nikah şahitliğini CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve AK Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse yaptı. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise nikâhı kıydı. Nikâhtan sonra yere düşen kalemi gören Çavuşoğlu, Başkan Akaydın’ı “Kalemini düşürdün başkan” diye uyardı.
 
AKILLAR SEÇİMDE
 
2002 iktidarı ve muhalefetiyle 2002 sonrası iktidarı ve muhalefetin de katıldığı düğünde gözler pistte de olsa akıllar yaklaşan belediye seçimlerindeydi. 
 
Nikâhı Bekir Kumbul ile Hasan Subaşı kaçırsa da düğünü kaçırmadılar.
 
Bekir Kumbul’u görenler, “Başkanım hayırlı olsun” derken;
 
Hasan Subaşı’nı görenler,  “Başkanım hayırlı olsun açıklama ne zaman” dediler.
 
CHP Muratpaşa aday adaylarından Ömer Melli eşiyle birlikte yalnız takılmasıyla dikkat çekti.  Cengizhan Gököz ise her masanın gönlünü aldı. Siyasetin renkli simalarından DP İl Başkanı Hasbi Ünal da Antalya’da belirleyici parti olması nedeniyle gecenin ilgi odaklarından oldu.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim