• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Beşiktaş'ta Dzsudszak pişmanlığı artıyor

Beşiktaş'ta Dzsudszak pişmanlığı artıyor
Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma, formsuzluğuyla dikkati çekiyor. Portekizli, Ankara'da 1-1 biten Gençlerbirliği maçında da tek devre forma giyebildi. 3,5 yıl aradan sonra döndüğü Siyah-Beyazlı takımla uyuşmadığı gözlenen 31 yaşındaki yeteneğe ilişkin camiada

Beşiktaş ile yolları tam 944 gün sonra yeniden kesişen Ricardo Quaresma, performansıyla hâyâl kırıklığına yol açıyor. 20 Aralık 2012 tarihinde gittiği İstanbul'da, tarihler 21 Temmuz'u gösterdiğinde geri dönen Portekizli yıldız, henüz uyum sağlayamadı. Toplam 5 resmî maça çıkan yetenekli futbolcu, bunların hiçbirinde 90 dakika sahada kalamadı. Önceki gün Ankara'da 1-1 berabere biten Gençlerbirliği karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Quaresma, vasatı aşamayınca ikinci yarıda yerini Necip Uysal'a bırakmak zorunda kaldı.

Takımın kimyasıyla uyuşmayan Quaresma'nın formu, eleştirileri de beraberinde getirdi. Teknik Direktör Şenol Güneş'in, Başkent'te oyun kurucu olarak başlattığı kabiliyetli isim, bu pozisyonda verim sağlayamadı. Arjantinli Jose Sosa'yı, ikinci bölgede Kanadalı Atiba Hutchinson'un yanına çeken deneyimli hocanın, forvet arkasında görevlendirdiği Quaresma etkisizdi. Kartal'ın yeşil zemindeki patronunun nam-ı diğer Q7'yi Necip'le değiştirmesi cesaretle ilişkilendirildi. Ancak Güneş'in yakın geçmişteki sözleri, bu kararının pek sürpriz olmadığının ispatı niteliğinde.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda, Arnavutluk'ta 1-0 kazandıkları Skenderbeu sınavında 11'e giren Ricardo Quaresma, bulduğu şansı iyi kullanamamıştı. O gün öğrencisini 83'te kenara alan, Mustafa Pektemek'i sahaya süren Güneş, şu cümleleri kurmuştu: “İyi yapan oyuncularla gideceğiz. Üst üste yanlışlara imza atanlar olursa değiştiririz. Kabiliyetlerini ortaya koymak isteyenlerin hataları pahalıya mal olabilirdi.”

İkinci haftada, Olimpiyat'taki 2-1'lik Trabzonspor yenilgisinde de en çok Siyah-Beyazlı formayla 3,5 yıl aradan sonra gol atan Quaresma'nın gördüğü kırmızı kart konuşulmuştu. “Artık 20'sinde değilim, kontrollü davranmalıyım.” diyen Q7'ye, hatırı sayılır para cezası kesilmişti. 31 yaşına gelse de onun profesyonel anlamda çok değişmediğini düşünenler var. Bursaspor'da parlayan Macar sol açık Balasz Dzsudszak'ın transferinden Quaresma'dan ötürü vazgeçilmesinin yanlışlığını hâlâ hatırlatanlar da mevcut. Portekiz temsilcisi Porto'ya bonservisi için 1,2 milyon Euro ödenen Quaresma, iki yıllık sözleşme karşılığında senelik 1,6 milyon Euro ücret alıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim