• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Beşiktaşlı Ersan Gülüm, Çin’i neden tercih ettiğini açıkladı

Beşiktaşlı Ersan Gülüm, Çin’i neden tercih ettiğini açıkladı
Beşiktaş'tan transferin son gününde sürpriz bir şekilde Çin Süper Ligi ekiplerinden Hebei Fortune takımına transfer olan milli oyuncu Ersan Adem Gülüm,...

Beşiktaş'tan transferin son gününde sürpriz bir şekilde Çin Süper Ligi ekiplerinden Hebei Fortune takımına transfer olan milli oyuncu Ersan Adem Gülüm, neden Çin'i tercih ettiğini açıkladı.

Takımının Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde devam eden kampı sırasında Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Gülüm, yeni takımının da Beşiktaş gibi şampiyonluk mücadelesi amacında olduğunu, bunun da transferde Hebei Fortune'u seçmesindeki en önemli etken oluşturduğunu söyledi. Çin'in Hebei takımını güçlü bir bütçesi olan ve büyük hedefler peşinde koşan bir ekip olarak gören Adem Ersan Gülüm, Çin'den kendisine birkaç teklif geldiğini ifade etti.

"HEBEİ FORTUNE TAKIMI SAMİMİ GELDİ"

Çin'den kendisine yönelik birkaç farklı teklifin daha olduğuna dikkat çeken Gülüm, diğer kulüpleri pek samimi bulmadığını ve özellikle Hebei ekibinin kendisine olan ilgisinden oldukça memnun kaldığını aktardı. Bizzat Hebei kulüp başkanının İstanbul'a gelerek kendisiyle bire bir görüştüğüne vurgu yapan milli oyuncu, Hebei yönetiminin de Beşiktaş ile bonservis konusunda anlaşmasından sonra transferinin gerçekleştiğini kaydetti.

Hebei Fortune takımının bu sezon Çin Süper Ligi'ne yeni yükseldiğine ve buna rağmen yaptığı transfer ile hedefinin ne kadar büyük olduğunu gösterdiğine değinen Gülüm, bu takıma transferindeki önemli etkenlerden birinin de bu olduğunu anlattı. Sezon öncesi transferde Roma'dan Gervinho, Sevilla'dan Kakuta, PSG'den Lavezzi ve Trabzonspor'dan Mbia gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında top koşturan yıldız isimlerin transfer edildiğine vurgu yapan Gülüm, takımın hedefleri doğrultusunda başarılı olmaya çalışacaklarını belirtti.

Çin'deki ilk günleri ve yaptıkları antrenman yöntemlerine göre ligi yorumlayan eski Beşiktaşlı futbolcu, Çin Süper Ligi'ni koşmaya ve mücadele etmeye endeksli bir lig olarak tanımladı. Çin liginin Türkiye Süper Ligi ile bire bir kıyaslanamayacağını belirten milli oyuncu, takımdaki arkadaşlarının ise belli bir kalitede olduğuna dikkat çekti ve bunun da takım ve lig adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Çin'deki hedefini, takıma Türkiye'de ve Avrupa arenasındaki tecrübelerini aktarmak olarak belirleyen Gülüm, takım arkadaşlarının gelişmesi açısından her türlü konuda yardımcı olacağını dile getirdi.

ÇİN MEDYASI TARAFINDAN TRANSFERDE EN İYİ İLK 11'DE GÖSTERİLDİ

Çin medyası tarafından sezon öncesi yapılan fahiş transferler arasında ilk 11'de gösterilmesi ile ilgili de konuşan milli oyuncu, bu durumun kendi üzerinde baskı unsuru oluşturmadığını söyledi. Çin Ligi'ne bu yıl yapılan büyük transferlere dikkat çeken Gülüm, böyle kaliteli isimler arasında ilk 11'de yer almasının kendisi adına gurur verici olduğunu anlattı.

Kendisinin 18 yaşına kadar Avustralya'da yaşadığını ve yaşadığı bölgede Çin vatandaşlarının da bulunduğuna değinen Gülüm, Çin yemeklerini ve Çin kültürünü yakından tanıdığını kaydetti. Çin'e alışma ve uyum sağlama konusunda herhangi bir sorun yaşamadığını ifade eden milli oyuncu, kendisini Çin'deki yaşama hazırlıklı olarak geldiğini ifade etti.

Beşiktaşlı Ersan Gülüm, Çin’i neden tercih ettiğini açıkladı

Beşiktaşlı Ersan Gülüm, Çin’i neden tercih ettiğini açıkladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim