• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Beşiktaş'ın eski hocası Rasim Kara, şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Beşiktaş'ın eski hocası Rasim Kara, şampiyonluk yarışını değerlendirdi
Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 24. hafta itibariyle Fenerbahçe ve Beşiktaş, en yakın rakipleriyle aralarındaki farkı 12 puana kadar çıkardı.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 24. hafta itibariyle Fenerbahçe ve Beşiktaş, en yakın rakipleriyle aralarındaki farkı 12 puana kadar çıkardı. Bir dönem Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapmış olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, ezeli rakipler arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

TFF'nin Beylerbeyi'ndeki tesislerinde Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Rasim Kara, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının sezon sonuna kadar süreceğini söyledi. Rasim Kara, her iki takımdan birinin arayı açmasının ise zor olduğunu belirtti.

Centilmence bir yarış olmasını dileyen Rasim Kara, "İki takım arasında da alt tarafta da hareketlilik var. Bu şekilde devam etsin. Bir kısmı düşmemeye oynuyor bir kısmı ilk 5'e girip Avrupa kupalarına katılmak için mücadele ediyor. Akhisar, Konya, Başakşehir ve Kasımpaşa bu çekişmeler güzel. Beşiktaş - Fenerbahçe arasında Beşiktaş'ın en büyük dezavantajı sahasının olmaması olabilir. İnönü Stadı bitmiş olsa full olur. Başakşehir'de, Olimpiyat'ta oynanan maçlara seyirci gelemiyor. Desteği de ona göre olmuyor. İç sahalarda kendi sahasında oynasa kayıpsız gidebilir. En büyük handikabı bence bu. Ama bir de baskı var üzerlerinde. Bilic, Samet zamanında son haftalarda hep düşüş gösterdi." şeklinde konuştu.

'Yine aynı düşüş olacak mı?" Sorusunu yönelten ardından Beşiktaş'ın Fenerbahçe mağlubiyetini ve kupadan elenmesini hatırlatan Kara, "Bu yıl biraz daha kararlı bir Beşiktaş var. Bu seneyi kaçırmak istemiyor. İyi de kadrosu var. Şenol hoca da onları iyi yönetiyor." ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ HÜCUM ORGANİZASYONLARINDA DAHA ÜSTÜN"

Fenerbahçe'nin ise geniş kadrosu olduğunu dile getiren Kara, herkesin Fenerbahçe'nin kadrosunun Beşiktaş'tan daha iyi olduğu yönündeki düşüncenin aksine siyah beyazlıların hücum organizasyonlarında daha üstün olduğunu savundu.

Kara, "Bakıyorsun attığı gol Beşiktaş'ın daha fazla, yediği gollerde fazla fark yok. Averaj da 7'ydi. Bu hafta zannediyorum Beşiktaş'ın artı dört Fenerbahçe'ye göre üstünlüğü var. Demek ki daha fazla gol atmış hücum organizasyonlarını daha iyi yapmış." dedi.

Fenerbahçe'nin de dezavantajlarını sıralayan Kara, "Robin van Persie Fernandao ikilemi var. Rahatsız ediyor. Şimdi tekrar Fernandao oynasa Robin van Persie'nin davranışı nasıl olacak? Nani - Alper Potuk, Nani acaba Akhisar'a niye gitmedi gerçekten sakat mı? Nani, kendi kendini tatmin eder gibi oynuyor. Bunlar da Fenerbahçe'nin dezavantajları." ifadelerini kullandı.

"RİZE, TRABZON OLAYI DEĞİL GALATASARAY'LA DA MAÇLARI VAR"

Her iki takımın da içeride dışarıda maçlarını kazanacağını ifade eden Kara, "Rize, Trabzon olayı değil Galatasaray'la da maçları var. Galatasaray ne kadar aşağıda olursa olsun derbilerin önceden neticesi kestirilemiyor. Trabzonspor'la Fenerbahçe'nin de maçı var. Galatasaray'la var ve iki hafta sonra oynuyor." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Kupa maçlarıyla birlikte acaba bu Fenerbahçe'de "sen ben" davalarını Pereira bu krizi nasıl yönetecek? Burada endişelerim var. Beşiktaş'ta Gökhan Töre gerçekten sakat mı oynamıyor diye mi bu hale geliyor? Bilmediğim için bunları soru işareti olarak koyuyorum. Her şeye rağmen bu iki takımdan birinin arayı açıp gitmesi zor. Eğer Beşiktaş Fenerbahçe'yi yenseydi normal fark 4'e Trabzonspor'u da yendiğinde puan farkı 7'ye çıkıp tünelin ucu net görünüyordu o zaman."

Cihan

Beşiktaş'ın eski hocası Rasim Kara, şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Beşiktaş'ın eski hocası Rasim Kara, şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Beşiktaş'ın eski hocası Rasim Kara, şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim