• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Belediye’den Don Uyarısı

Belediye’den Don Uyarısı
Tavşanlı Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, son günlerde etkisini hissettiren soğuk havalarda vatandaşları uyararak su saatlerinin donma...

Tavşanlı Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, son günlerde etkisini hissettiren soğuk havalarda vatandaşları uyararak su saatlerinin donma tehlikesine karşı önlem alınması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine bakıldığında yeni haftada Kütahya ve ilçelerinde termometrelerin -12 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Hafta sonunu hafif kar yağışlı geçirecek Tavşanlı'da Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri gündüz saatlerinde -4, gece saatlerinde ise -12 dereceye varan soğuk hava bekleniyor.

Bu veriler ışığında Tavşanlı halkını uyaran Tavşanlı Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, ilçede toplam 34 bin 564 su abonesi bulunduğunu, abonelerin donma ve patlama risklerine karşı önlem almalarının şart olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada, "Ocak ayında hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler nedeniyle zaman zaman olumsuzluklar yaşanabilmektedir. Yeni haftada özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının -12 derecelerde ölçülmesi beklenmektedir. Su sayaçlarının donmaması ve maddi kayıpların yaşanmaması adına halkımızın bir takım önlemler alması gerekmektedir. Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerekiyor. Su sayacının bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise talaş ile doldurulması donma tehlikesini azaltacaktır. Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçları kolayca patlayacaktır. Gövdesi patlayan su sayacının tamir imkânı olmayacak ve hurdaya çıkacaktır. Vatandaşlardan bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz" denildi. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim