• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor
Akdeniz Belediyeler Birliği'nin(AKBB) düzenlediği Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'nda, belediyecilik hizmetlerinin sınırları...

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin(AKBB) düzenlediği Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'nda, belediyecilik hizmetlerinin sınırları genişliyor

Yerel yönetimlere yeni hizmet ufukları kazandırmayı hedefleyen 6. City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, protokolün katılımıyla ziyarete açıldı.

AKBB Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle ANFAŞ Expo Center'da düzenlediği fuar, 89 tedarikçi firma ile 389 yerli ve yabancı belediyelerden bin 200 belediye başkanı, meclis üyesi ile bürokratlarını bir araya getirdi. Türkiye'nin dört bir yanından 40 belediyenin stant kurduğu fuara, 30 bin ziyaretçi bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılışa katılan protokolü kapıda karşıladı. Vali Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Esat Göyük, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, ev sahibi Başkan Tütüncü ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

BÜYÜKŞEHİRLER BAKANLIKTAN BÜYÜK BÜTÇELİ

Açılış töreninin onur konuğu Vali Türker, belediyecilik sisteminde yapılan değişiklik ile Türkiye nüfusunun yüzde 77'sinin yaşadığı coğrafyanın büyükşehir belediyesi sınırlarına girdiğini hatırlattı. Belediyelerin halkla doğrudan ilintili, hesap verebilir durumda olan birimler haline geldiğini belirten Türker, "Artık geleneksel usulleri, ahbap çavuş ilişkisi içinde yürütemeyeceğimiz de açık. Büyükşehir belediyeleri bugün bir bakanlıktan çok daha fazla bütçeyi yöneten kurumlar haline gelmiştir" şeklinde konuştu.

İYİ BELEDİYECİLİK YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIYOR

Yerel yönetimlerin insan yaşamının kalitesinin artmasındaki rolün önemine vurgu yapan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Samani, belediye başkanlarından millet olarak en büyük beklentinin milletin değerlerini, kültürünü, inancını uygulamış olduğu belediyecilik örneği ile ortaya koymaları olduğunu vurguladı.

YENİ UFUKLAR KAZANIYORUZ

Organizasyonun giderek çok önemli bir fuar olmaya başladığını ifade eden AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, her yıl daha fazla katılımcı beklediklerini söyledi. Belediyelerin örnek çalışmalarını paylaşmak suretiyle yerel yönetimlere yeni ufuklar kazandıran bir fuar düzenlediklerini belirten Tütüncü, "Tedarikçi firmalar da yeni ürünlerini ve hizmetlerini bizlere tanıtıyorlar. Sonuçta her ikisi de yerel yönetimlerin güçlenmesini ve farklı bir bakış açısı kazanmasını sağlıyor. Fuarın yanı sıra çeşitli alanlarda sempozyumlar olacak. Her yönüyle gelişen bir fuar" dedi.

YABANCI KONUKLAR

Fuara Fas, Kosova, Kırgızistan, Azerbaycan, Irak, Suudi Arabistan, Umman, Pakistan, Karadağ, Makedonya, Lübnan, Filistin, Arnavutluk, Kuveyt, Kıbrıs'tan vali ve belediye başkanları katılım gösterdi.

YENİ HİZMET TEKNOLOJİLERİ

Tedarikçi firmalar ise, ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, alt yapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik bakım ve ekipmanları, ses ışık ekipmanları, spor tesisi, yangın, iş sağlığı ve iş güvenliği elektrik, elektronik, sağlık otomosyon, yazılım, e-belediyecilik gibi yeni ürünlerini tanıtıyor.

ZİYARETÇİLERİ DEVRİM KARŞILADI

Fuarın ziyaretçileri, alana girdiklerinde önce Kepez Belediyesi'nin standını gördü. Özel olarak tasarlanmış olan belediye standının içindeki Devrim otomobilinin bire bir kopyası, yerli yabancı herkesin ilgi odağı oldu. Türkiye'nin ilk otomobili olan aracın hikayesi de, 4 cephe ekranlarda gösterilen belgesel ile hatırlatıldı.

DEVRİM İLE HATIRA FOTOĞRAFI

Devrim otomobili, herkesin ilgi odağıydı. Karşısına kurulan kablosuz internet bağlantılı fotoğraf makinesine otomobil ile birlikte poz veren ziyaretçiler, anında fotoğraf baskısını stant içinden aldı. Üzerlerinde isimlerinin de yazılı olduğu çerçeveli hatıra fotoğraflarını alanlar, bu hoş sürprizden memnun kaldılar.

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor

Belediyeciliğin Sınırları Bu Fuarda Genişliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim