• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Belediye donan su saatleri için uyardı

Belediye donan su saatleri için uyardı
Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması...

Osmaniye Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, vatandaşları hava sıcaklıklarındaki ani düşüşler karşısında sayaçların koruma altına alınması konusunda uyardı.

Osmaniye Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkânının olmayıp hurdaya ayrılacağını, bunun da hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için ciddi maddi kayıplara neden olacağı hatırlatıldı.

SAYAÇLARIN DONMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Açıklamada, Su sayaçlarının donma ve patlama riskine karşı abonelerimizin önlem alması gerektiği vurgulanırken, alınacak önlemlerle ilgili yapılması gerekenleri şu şekilde ifade edildi: "Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, sünger ya da telis çuval parçaları ile sayaçları sıkıca sararak muhafaza altına alınması gerekli. Ayrıca, sayacın bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandıklarını talaş ile doldurulması gerekir. Muhafaza sandığı içerisinde gübre vs.

konulmaması gerekir, çünkü oksit yapıcı nemli malzemeler tesisatın ömrünü kısaltacaktır."

AŞIRI SOĞUKLARDA MUSLUKLARIMIZI ÇOK AZ AÇIK BIRAKIN

Açıklamada, soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşların musluklarını çok az bir şekilde açık bırakarak sayaçta veya tesisatta durgun su bırakmamaları gerektiği vurgulandı.

DONAN SAYAÇLARA NE YAPILMALI?

Donan sayaçlarla ilgili şu uyarıda bulunuldu: "Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyorsa abone numaralarını bildirmek suretiyle Osmaniye Belediyesi'nin 0 328 4400080 nolu telefona ya da Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Sayaç Amirliğine müracaat etmeleri gerekmektedir."

Belediye donan su saatleri için uyardı

Belediye donan su saatleri için uyardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim