• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Belediye başkanı eşlerine tarih turu

Belediye başkanı eşlerine tarih turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu önderliğinde her ay başka bir ilçede düzenlenen "Belediye Başkan Eşleri...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu önderliğinde her ay başka bir ilçede düzenlenen "Belediye Başkan Eşleri Buluşması" bu ay Konak'taydı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın evsahipliğinde biraraya gelen başkan eşleri, İzmir'in tarihî semti Basmane'de kültür gezisine katıldı.

Kocaoğlu'nun öncülüğünde Bayındır, Bergama, Bornova, Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kınık, Menderes, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk ve Tire belediye başkanlarının eşlerinin katıldığı buluşma, Basmane Semt Merkezi'nde kahvaltıyla başladı. Konak Belediyesi'nce restore edilen ve semt merkezi olarak hizmet veren 200 yıllık binanın tarihî atmosferinde biraraya gelen başkan eşlerini, Kocaoğlu ve Başkan Pekdaş birlikte karşıladı. Keyifli geçen buluşmada Pekdaş, yürüttükleri hizmetler hakkında bilgi verdi. Belediyenin Basmane bölgesinde hizmet veren merkezleriye tarih ve kültür zenginliğini gösteren bir kültür gezisi düzenlediklerini belirterek, "Bugün bu güzel buluşmada hem yapı ve mimari olarak değerli, hem de işlevsel olarak pek çok hizmeti barındıran mekanlarımızı göreceğiz, hem de bu mekanların güzelliğini ve tarihî havasını soluyacağız." dedi.

Üç dönemdir Belediye Başkanı Eşleri Buluşması'na önderlik eden Türkegül Kocaoğlu da Sema Pekdaş'a misafirperverliği için teşekkür ederek, "Bugün özel bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu kez başkan eşine değil, başkanın kendisine misafir oluyoruz. Konak, İzmir'in gözbebeklerinden biri. Önünden geçiyoruz, arka tarafında ne var, çoğu insan bilmiyor. Bu buluşmayla Konak'ın tarihî ve kültürel değerlerini tanıyacağız." diye konuştu.

Kahvaltının ardından Başkan Pekdaş ve misafirleri, ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın da doğduğu Sadık Bey Konağı'nın yanısıra birçok tarihî binaya ev sahipliği yapan Oteller Sokağı'nı gezdi. Belediye Kent Tarihi Birimi'nde görevli personelin rehberliğindeki gezi kapsamında Konak Belediyesi Kadın Müzesi, Altınpark arkeolojik kazı alanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Aziz Vukolos Kilisesi, İzmir Basın Müzesi, Hanife Çetiner ve Esin Yılmaz Anıevi'ni gezen başkan eşleri, Basmane Lokmacısı'nda meşhur İzmir lokmasının tadına da baktı. Basmane'yi karış karış dolaşan kafile, Atatürk'ün İzmir'e geldiğinde kaldığı Emniyet Oteli'ne geçti. Anafartalar Caddesi'ndeki tarihî yapıları da ilgiyle gezen başkan eşleri Roma Hamamı, Dönertaş, Emir Sultan Türbesi, İzmir Tarih Tasarım Atölyesi ve Basmane'nin kimliğinde önemli yer tutan kortejolara uğradı. Keyifli geçen gezi programı, Agora tarihî kazı alanında sona ererken başkan eşleri günü öğle yemeğiyle sonlandırdı.

Belediye başkanı eşlerine tarih turu

Belediye başkanı eşlerine tarih turu

Belediye başkanı eşlerine tarih turu

Belediye başkanı eşlerine tarih turu

Belediye başkanı eşlerine tarih turu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim