• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Beethoven 245’inci Doğum Yılında Kendi Besteleriyle Anıldı

Beethoven 245’inci Doğum Yılında Kendi Besteleriyle Anıldı
Piyanist Prof. Dr. Devlet Devrim Öztaş, ünlü besteci Beethoven'ın 245'inci doğum yılında, Beethoven'ın önemli eserlerini vatandaşlar için çaldı.

Piyanist Prof. Dr. Devlet Devrim Öztaş, ünlü besteci Beethoven'ın 245'inci doğum yılında, Beethoven'ın önemli eserlerini vatandaşlar için çaldı. Muhteşem performansıyla Beethoven'ın eserlerine can veren Öztaş, davetlilere keyifli bir gece yaşattı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda sahneye çıkan Öztaş, eşsiz performansıyla davetlilere keyifli bir gece yaşattı.

"BEYLİKDÜZÜ'NDE ÇOK FARKLI SANAT DALLARINDA ETKİNLİK YAPILIYOR"

Beylikdüzü'nde sanatın her türünün vatandaşlarla buluşturulduğunu belirten Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, şunları söyledi: "Beylikdüzü'nde çok farklı sanat dallarında farklı farklı etkinlik yapılıyor. Biz halka her türlü etkinlikle ilgili paylaşım sunmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de, tabi ki olmazsa olmaz olan klasik müzik. Bu yıl Beethoven'ın 245'inci doğum yıldönümü. Bu vesileyle, onun eserleriyle Beylikdüzü'nü bir araya getirmek, buluşturmak amacımız. İlk bölümde Prof. Dr. Devlet Devrim Öztaş, Beethoven'ın eserlerini çaldı. Kendisi Beylikdüzü'nde yaşayan bir profesör, bir virtüöz. Aynı zamanda bizim gururumuz. İkinci bölümde de sanatçımızın diğer eserlerini dinleyeceğiz."

"BEETHOVEN'IN ESERLERİNİ DİNLEMEK MUHTEŞEM BİR DUYGU"

Beethoven'ın eserlerinin dünyaca üne sahip olduğunu belirten Mustafa Bayraktar, "Beethoven dünyanın en büyük bestecilerinden biri. 245'inci doğum yıldönümünde, onun eserlerini Beylikdüzü gibi bir yerde dinlemek çok muhteşem oldu bizim için" dedi.

Programdan çok memnun kaldığını belirten Mehmet Aytaş ise, "Klasik Batı Müziğinin yaygınlaşması taraftarıyım. Oldukça güzel eserler var. Biz toplum olarak bunlara çok yabancıyız, yabancı bırakılmışız. Müziğin her dalı güzeldir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim