• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

BBP'li Çayır: İktidar, terör örgütünü sözde çözüm süreciyle canlandırdı

BBP'li Çayır: İktidar, terör örgütünü sözde çözüm süreciyle canlandırdı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, sözde çözüm süreci ile gerçek paralel devlet yapılanması olan KCK/PKK'yı...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, siyasi iktidarın, sözde çözüm süreci ile gerçek paralel devlet yapılanması olan KCK/PKK'yı 7 Haziran seçimleri sonrası gördüğünü söyledi. Ülkenin bu hale gelmesinde yegane sorumlunun siyasi iktidar olduğunu belirten Çayır, "Bu iktidar, sözde çözüm süreciyle bitmekte olan eli kanlı terör örgütünü meşrulaştırarak yeniden canlandırdı." dedi.

Yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın "aman çözüm süreci bozulmasın, çözüm süreci yara almasın" diye 3 yıl boyunca Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör örgütünün her türlü taşkınlığını görmezden geldiğini kaydeden Çayır, "Gerçek paralel yapılanması olan KCK/PKK, sözde çözüm süreci altında, 3 yıl süresince Diyarbakır'dan Hakkari'ye kadar at koşturdu. Yollarda kimlik kontrolü yaptı, kendi mahkemelerini kurdu, halktan vergi topladı, yollara mayın döşedi, okul, yurt, hastane, pansiyon ve iş makinesi yaktı, kimse sesini çıkarmadı. Siyasi iktidar gerçeği 7 Haziran seçimleri sonrası gördü." diye konuştu.

Ülkede terörün hortlaması ve devlete meydan okur hale gelmesinde yegane sorumlunun siyasi iktidar olduğunun altını çizen Çayır, iktidarın sözde çözüm süreci ile terör örgütünü muhatap alarak meşrulaştırdığını kaydetti.

Güneydoğu'da gerçek paralel devlet yapılanmasına 3 yıl süresince göz yumanların kendi ayıplarını örtbas etmek için "paralel yapı" masalı ile toplumda algı oluşturduğunu ifade eden Çayır, bunun sürdürebilir olmadığının milletçe görüldüğünü vurguladı.

Paralel yapı masalının bugün hayırsever masum insanları korkutma ve sindirmeye dönüştüğünü ifade eden Çayır, "Sanki ülkede her şeyin sorumlusu ülkeyi 13 yıldır yönetenler değilde muhalefet. Bu millet size 4 defa tek başınıza ülkeyi yönetme yetkisi verdi. Dün Diyarbakır'da Mesut Barzani ile Şivan Perver'le şarkı söyleyenler bugün bir anda milliyetçi vatansever oldu. Bütün KCK'lılar bu iktidar döneminde cezaevlerinden çıkarıldı. Şimdide çıkmışlar hiç bir şey olmamış gibi "terörün kökünü kazıyacağız" diyorlar. Terörün kökünü kazıyacaktınız da sözde çözüm süreci altında 3 yıldır cirit atmalarına neden müsaade ettiniz? Neden o zaman sesinizi çıkarmadınız?" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim