• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Batman'da kopan başparmak yerine işaret parmağının uç kısmı nakledildi

Batman'da kopan başparmak yerine işaret parmağının uç kısmı nakledildi
Batman Bölge Devlet Hastanesi plastik cerrahları, bir vatandaşın kopan elinin başparmağı yerine işaret parmağının uç kısmını başarılı bir ameliyatla...

Batman Bölge Devlet Hastanesi plastik cerrahları, bir vatandaşın kopan elinin başparmağı yerine işaret parmağının uç kısmını başarılı bir ameliyatla nakletti.

Yakup Kuruot, geçirdiği bir kaza sonucu sağ elinin baş parmağını kaybettikten bir süre sonra hastaneye giderek başvuruda bulundu.

Gerekli ön muayeneler yapıldıktan sonra Kuruot'un kopan parmağının tedavisi için çalışmalar başladı. Op. Dr. Ender Ceylan ve Dr. Mehmet Öztan, kesilen sağ el başparmak ucuna işaret parmağının uç kısmını başarılı bir ameliyat sonucu transfer yaptı.

"LİTERATÜRDE BU VAKALAR NADİR GÖRÜLÜR"

Ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini belirten Op. Dr. Ender Ceylan, hastane olarak böyle bir ameliyatı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Önemli bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Ceylan, şöyle dedi: "22 yaşındaki Yakup Kuruot, sağ el başparmağı ucu bir kaza sonucu hızar ile tamamen kopmuş ve kopan parçanın da bulunamadığı bir durumda hastanemize müracaat etti. Başparmak, elin işlevinin yarısını üstlendiğinden diğer parmaklara göre daha çok önem arz etmektedir. Parmak ucunda duyusal uyarıları toplayan birçok sinir ucu bulunur, fonksiyonel ve duysal verileri toplama işlevlerinin yaralanma sonrası eski haline getirilmesi oldukça güçtür.

Kazada hastanın sağ el başparmak ucu kopmuş, işaret parmağı ise parmak ucu korunmuş ve çoklu kırıklı yaralanması mevcuttu. Yakup Kuruot'un korunmuş olan işaret parmak ucu, başparmak ucuna mikro cerrahi yöntemi ile taşındı. Literatürde bu tür vakalara nadir rastlanmaktadır. Bu tarz ameliyatlar üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılabilmekteyken Bölge Devlet Hastanemizde de başarıyla yapılmıştır."

"DEVLET HASTANESİNDE YAPILACAĞINA İNANMIYORDUM"

Ameliyat olan Yakup Kuruot ise şunları kaydetti: "Bu ameliyatın Batman'da yapılabileceğine inanmıyordum. İstanbul'a gitmeyi düşünüyordum. Parmaklarımın tekrar düzelebileceğine dair hiç umudum yoktu. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Elime tekrar kavuştum. Ameliyatımı başarıyla yapan ve bana elimi kazandıran doktorlarım beni büyük bir çöküntüden kurtardı."

Batman'da kopan başparmak yerine işaret parmağının uç kısmı nakledildi

Batman'da kopan başparmak yerine işaret parmağının uç kısmı nakledildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim