• BIST 10262.43
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C

Bastonda Kayı Simgesi

Bastonda Kayı Simgesi
Bitlis'in Ahlat ilçesinde yıllardır baston ustalığı yapan Refa Gökbulak, son dönemlerde Diriliş dizisi ile gündeme gelen Kayı boyuna ait logo ve işaretleri...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yıllardır baston ustalığı yapan Refa Gökbulak, son dönemlerde Diriliş dizisi ile gündeme gelen Kayı boyuna ait logo ve işaretleri bastonlarına işlemeye başladı.

Ahlat bastonlarına Selçuklu ve Osmanlı motif ve desenlerini sık sık işlediklerini ifade eden baston ustası Gökbulak, gelen talep üzerine Kayı logosunu da Ahlat bastonunda kullanmaya başladıklarını söyledi. Ahlat bastonlarının estetik ve kalitesi bakımından oldukça beğenildiğini ve Kayı logolu bastonların ise yurt içi ve yurt dışından oldukça talep edildiğini vurgulayan Gökbulak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ahlat tarihi bir şehirdir. Ahlat, Kayı boyunun ilk yerleştiği şehirdir. Kayı boyu 160 yıl Ahlat'ta kalmış ve buradan batıya göç etmiştir. Ancak aradan asırlar geçmesine rağmen ilçemizde halen Kayı ismini taşıyan mahallesi, mezarlığı ve halen Kayı boyunun kültürel zenginliği Ahlat'ta var olmaktadır. Şu anda Diriliş dizisiyle sık sık gündeme gelen Kayı boyu, insanımıza tarihi sevdirdiği gibi, Kayı boyunu da çok iyi anlatmaktadır. Bu yüzden insanlar Kayı boyunu yakından tanımak fırsatı buldu. Bizlerde bu atölyede Diriliş dizisi için ilk Kayı logolu baston gönderdik. Bunun üzerine logo işlemeli bastonlara talep gelmeye başladı. Şu anda birçok baston üzerinde Kayı logolarını işliyoruz. Tabi ki sonuçta Kayı boyu bizim ortak kültürümüzdür. Özellikle Ahlat'ta 160 yıl kalmaları bizi çok daha yakından ilgilendiriyor. Ahlatlılar olarak da Diriliş dizisini yakından ve gururla takip etmekteyiz. Atölyemizde tarihi bastonlarımıza yine şanlı tarihimiz olan, özellikle de Kayı boyuna ait logo ve motifleri bastonlara işleyerek yaşatmaya çalışıyoruz. Bastonlarımızda zaten ilçemizde bulunan Selçuklu ve Osmanlı eserlerine ait motifleri işliyoruz. İlçemizdeki kümbetler, Selçuklu mezar taşları gibi tarihi eserler üzerindeki motifleri birebir baston üzerinde kullanıyoruz. Şu anda ise Kayı logolarını daha sık bastonlarda kullanmaya başladık. Kayı logolu bastonlara şu anda gerek yurt içi gerekse yurt dışından talep var. Elimizden geldiği kadar bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda Kayı logolu bastonlarda daha farklı çalışmalar yapacağız" dedi.

Bastonda Kayı Simgesi

Bastonda Kayı Simgesi

Bastonda Kayı Simgesi

Bastonda Kayı Simgesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim