• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başörtülü vekilin dedesi CHP milletvekili!

TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın dedesi iki dönem CHP Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Ali Şahin.
TBMM Genel Kurulu'na  başörtüsüyle katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın annesi Ayşegül Bayazıt, kızının herkes tarafından sevilen, aktif ve çalışkan bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Şu an değişen nedir? Başına taktığı bir örtü mü değiştiriyor? O aynı Sevde... İnşallah her şey iyi olacak. Yeter ki Türkiyemiz zarar görmesin, gerilmesin" dedi. Dragos'taki evinde açıklama yapan anne Kaçar, kızının sadece ortaokul sıralarında kısa bir süre kapandığını belirtti.
 
HAC DÖNÜŞÜ ÇOK ETKİLENDİ
 
Kızının hac dönüşü çok etkilendiğini ve "Günahlarımız affoldu, tertemiz geliyorum. İnancım gereği başımı örtmek istiyorum" diyerek, başörtüsü takmaya karar verdiğini anlatan Bayazıt, şöyle konuştu:
"Fakat her zaman çok inançlıydı. Başörtüsü konusunda hep şöyle düşünürdü; 'Allah ne zaman nasip etmişse ancak o zaman kapanabilirim fakat çok istiyorum. Bunun vakti saati var.' Babasının da rahmetli eşimin de hiç bir zaman iki kızına da 'Çocuklarım başınızı kapatın' dediğini duymadım. Sadece etraftan sordukları zaman şöyle söylerdi; 'Ben çocuklarıma gereken dini terbiyeyi verdim. Onlar 18 yaşını doldurdu, kendilerinin bileceği iş. Dinimizde asla zorlama ve baskı yoktur. Ben çocuklarıma baskı yapmam. Kendileri ne zaman isterlerse o zaman kapanırlar.' Kısmet hac dönüşüneymiş. Kızım başını örttüğü için çok sevinçliyim."
 
DEDESİ ESKİ CHP'Lİ VEKİL
 
Bayazıt, kendisinin 22 yaşında başörtüsü takmaya başladığını ifade ederek, "Ben CHP'li bir ailenin çocuğuyum. Babam Ali Şahin, iki dönem CHP Kahramanmaraş milletvekilliği yaptı. Ben o ailede doğdum, büyüdüm ve kendi isteğimle 22 yaşımda kapandım. Hiç bir zaman ailemden 'Neden kapandın' diye baskı görmedim, öyle bir ortamda büyüdüğüm ve yetiştiğim halde. Ne açmamı istediler ne de baskı yaptılar. Böyle ömrümü geçirdim. Babamla da gayet iyi anlaşırız. Yüzüme bir şey demese bile arkamdan bakışlarıyla çok mutlu olduğunu hissederim. Hiç bir sorun yaşamadık. Babam hala CHP'li, aktif çalışıyor" ifadelerini kullandı.
 
''EŞİ EVLENME TEKLİF ETTİĞİNDE BAŞI AÇIKTI''
 
Damadının da Sevde Bayazıt Kaçar'ın  başörtüsü takmasını olumlu karşıladığını dile getiren Ayşegül Bayazıt, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eşi de çok çok mutlu oldu. Eşi evlenme teklif ettiğinde Sevde'nin başı açıktı. Sevde eşine 'Sen beni kapalı düşünerek bu evlilik teklifini yap. Günün birinde mutlaka kapanacağım. Bunun vakti saati var' demişti. O da gülerek 'Ben o şekilde kabul ediyorum' demişti. Çok mükemmel bir eşi var. Her zaman Sevde'ye destek olur.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim