• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan’dan, Vali Hakkında ’Dolandırıcı’ Değerlendirmesi

Başkan’dan, Vali Hakkında ’Dolandırıcı’ Değerlendirmesi
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bir süredir aralarının açık olduğu bilinen Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile ilgili yaptığı...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bir süredir aralarının açık olduğu bilinen Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Şu anda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş kişi Balıkesir Valisi" değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de hayata geçirmek için projelendirdikleri yatırımlarla ilgili bilgi vermek için düzenlediği toplantıda, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Başkan Uğur, "Vali Cumhurbaşkanı'nın, devletin temsilcisi. Valilik Makamına karşı saygımız sonsuz. Valilerle benim olan münasebetim 1983 Ticaret Odası başkanlığımda başlıyor ve 33 senedir bizim valisiyle, kaymakamıyla, milletvekiliyle, bakanıyla münasebetimiz var. Biz valiye karşı nasıl davranılacağını, nasıl hitap edileceğini bilen bir insanız. Benim 16 yıl milletvekilliğim, 7 yıl genel başkan yardımcılığım var. Şuan Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Tabii Balıkesir maalesef bu konuda talihsiz. Şuanda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş kişi Balıkesir Valisi. Ben buradayım hancıyım. Edip Uğur hancı. Milletvekilleri bile, milletvekilliği bittiği zaman Balıkesir'de durmaz. Ama benim bir Balıkesir sevdam var. Ben İstanbul'dan kalkıp gelmişim, servetimi Balıkesir'e getirmişim, yatırım yapmışım. OSB'de örnek olmuşum, OSB'deki yeri Amerikalı'ya vermişim, Amerikalı'yı getirmişim Balıkesir'e. Dünyanın en büyük tarım sektöründeki yatırımcısı Balıkesir'e gelmiş. Yaptığımız işler projelerimiz ortada. Ama maalesef bizim en büyük mülki amirimiz, bir taraftan biz tabi Balıkesir büyük bir aile oluyor devlette milleti buluşturalım yaptığımız hizmetler vesaire,o işi gücü her şeyi sabote etmekle meşgul. Tabii yazık Balıkesir'in talihsizliği, Balıkesir'de hiç bir vali bu dereceye düşmemiştir, düşmedi. Her vali gittiğinde bütün basın "Validen çok memnunuz, valiyi göndermesin kalsın" diyerek kıyameti kopartıyordu. Şimdi de burada böyle bir olay var. Fazla bir şey söylemeye gerek yok biz burada hancıyı kardeşim. Bizim Balıkesir sevdamız var, Balıkesir için çalışıyoruz, ne kadar nefesimiz varsa son nefesimize kadarda çalışacağız. Değerlendirmesini siz yapın. Ben Balıkesir'e yukarıdan bakıyorum her yanını görmek için, görmem lazım. Eğer ben Büyükşehir Belediye Başkanı ise bunları göremem her şeyi görmem lazım. Benim şahıslarla uğraşacak işim yok" dedi.

Uğur, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Uğur, Balıkesir Valisi'yle ilgili bir soru üzerine, "Şu anda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş kişi Balıkesir Valisi" dedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile ilgili olarak bazı yerel ve ulusal gazetelerde Ankara'da satın aldığı ev ile ilgili haberler yapılmış ve konu ülke gündemini meşgul etmişti.

Balıkesir Valisi Yaman, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim