• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Yaralı Yaşlılar Haftasını Kutladı

Başkan Yaralı Yaşlılar Haftasını Kutladı
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, "Yaşlılar milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak, onlarla ilgilenmek toplum bireylerinin vatandaşlık...

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, "Yaşlılar milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak, onlarla ilgilenmek toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır" dedi.

Başkan Yaralı, 18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçedeki yaşlı vatandaşları ziyaret etti. Yaşlıların elini öpen Yaralı, yaşlıların değerlerimizi ve kültürümüzü geleceğe taşımamızı sağlayan, geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gören saygı değer insanlar olduklarını kaydetti.

Dünya nüfusunun yüzde 10'unun yaşlılardan oluştuğunu, 1982 yılından bu yana her yıl 18-24 Mart tarihlerinin Yaşlılar Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Yaralı, şöyle konuştu:

"Yaşlılar milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak, onlarla ilgilenmek toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar medeniyeti yakalamış toplumlardır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık hayatın çok güzel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklardır. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimizin arasındadır."

Yaşlıların ortak sorunlarının çözümü noktasında toplum her kesimini görev düştüğünü dile getiren Yaralı, "Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımız ile ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman desteğine ihtiyacımız vardır. Tarihin her döneminde Milletimiz yaşlısına gereken değeri vermiştir. Bu gerçek Milletimizin en önemli vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir. Günlük hayatımızda büyüklere karşı davranışlarımız çocuklarımız için örnek teşkil edecek ve bu güzel geleneğimizin yaşamasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Başkan Yaralı Yaşlılar Haftasını Kutladı

Başkan Yaralı Yaşlılar Haftasını Kutladı

Başkan Yaralı Yaşlılar Haftasını Kutladı

Başkan Yaralı Yaşlılar Haftasını Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim