• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Uysal’dan, Bakan Ünal’a Turizm Ve Kaleiçi Dosyası

Başkan Uysal’dan, Bakan Ünal’a Turizm Ve Kaleiçi Dosyası
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turistin şehiriçine gelmesi ve Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanı...

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turistin şehiriçine gelmesi ve Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a öneri dosyası sunacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı, Utrech Turizm Fuarı'ndaki Muratpaşa Belediyesi standında ağırladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'a, stand ve tanıtım çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Başkan Uysal, Bakan Ünal'a, Antalya'ya gelen turistin şehiriçine gelmesi ve Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması konularında yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Uysal, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'a, üzerinde, Üçkapılar simgesinin bulunduğu anı plaketi armağan etti.

TURİST ŞEHİRİÇİNE GELSİN

Hollanda'nın Utrecht kentinde açılan 2016 yılının ilk turizm fuarında, Kültür ve Turizm Bakanı Ünal'a, bilgi aktaran Başkan Uysal, "Antalya'ya yılda yaklaşık 12 milyon turist geliyor. Turistler, şehiriçine girmeden ülkesine dönüyor. Turistin, şehiriçine girmesini, esnaflarımızla, insanlarımızla iletişim kurmasını, alışveriş yapmasını istiyoruz. Bunun için de şehir merkezinde ana cazibe merkezi olması gerekiyor. Antalya'da, antik çağlardan beri varolan tarihi çekirdek kent Kaleiçimiz, ana cazibe noktası. Bu nedenle; fuarlara, Kaleiçi konseptiyle katılıyoruz" diye konuştu.

KALEİÇİ, UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİNE

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Bakan Ünal'a ayrıca Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için yaptıkları çalışmaları da anlatarak, destek istedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Başkan Uysal'dan turistin şehiriçine gelmesi ve Kaleiçi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması konularında yaptıkları çalışmalarla, önerilerini içeren bir dosya hazırlayarak kendileri ile paylaşmasını istedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Muratpaşa Belediyesi'nce hazırlanan ve fuar ziyaretçilerine dağıtılan Kaleiçi Rehberi ile Kaleiçi Kültür Haritası'nı da inceledi.

Başkan Uysal’dan, Bakan Ünal’a Turizm Ve Kaleiçi Dosyası

Başkan Uysal’dan, Bakan Ünal’a Turizm Ve Kaleiçi Dosyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim