• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Uslu Bakanlarla İstişare Toplantısına Katıldı

Başkan Uslu Bakanlarla İstişare Toplantısına Katıldı
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu...

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda Başkanları" istişare toplantısına katıldı.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda, Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin katılımıyla düzenlendi. Toplantıya Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu'da katılırken Adıyaman'ın yeni hükümetten beklentilerini ve yaşanan sorunları Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'ye aktardı. Başkan Uslu, toplantıda Doğu ve Güneydoğu Oda Başkanlarının bölgede yaşanan olaylar ve ekonomiye etkileri üzerine görüşmeler yapıldığını belirtti. Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, bölgede son birkaç aylık süreç içerisinde yaşananların ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, "Güneydoğu da ve Doğu Anadolu da bazı il ve ilçe bölücü terör örgütü eylemleri nedeniyle çok zor günler yaşanmaktadır. Sokağa çıkma yasağının olduğu yerleşim yerleri başta olmak üzere buralarla ticari bağlantıları olan tüm esnaflar son derece önemli bir mağduriyet yaşamışlardır. Bu süreç devam etmekte olup, devletimizin terörle kararlı mücadelesi inşallah kısa sürede sonuçlanacak ve tüm bölge huzur ve güven ortamına yeniden kavuşacaktır. Ancak, kısa vadede çok sayıda esnafımızın vergiler, bankacılık faaliyetleri nedeniyle kredileri ve tüm ticari faaliyetlerinde yaşamış olduğu mağduriyetlerin daha ileri boyutlara gitmemesi için yapılması gerekenlerle ilgili olarak bir istişare yapılacaktır. Bilindiği gibi 16 Aralık 2015 tarihinde hükümetin seçim vaatleri arasında yer alan, çiftçiye, yeni girişimcileri, esnaflara ve yeni evlenenlere ilişkin destek paketi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. İş dünyası olarak bizler başlatılan bu sürecin devamı niteliğinde yeni destek ve tedbirlerin de hayata geçirilmesini istiyoruz. Bunlardan en önemlilerinden biri yeni teşvik düzenlemeleridir. 2016 yılının yeniden bir toparlanma ve 2023 hedeflerine odaklanma yılı olması için hükümetin kararlılığını görüyoruz. Bu toplantı da bunun işareti olup, inşallah olumlu neticeler alınacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Uslu Bakanlarla İstişare Toplantısına Katıldı

Başkan Uslu Bakanlarla İstişare Toplantısına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim