• BIST 9938.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Uğur, Bandırma’yı Mercek Altına Aldı

Başkan Uğur, Bandırma’yı Mercek Altına Aldı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı makamında ziyaret etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı makamında ziyaret etti.

Başkan Uğur'u Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Bandırma Meclis Üyesi ve Büyükşehir Meclis Üyesi Şerafettin Engüdar karşıladı. Başkan Uğur, Bandırma Belediyesi'ni ziyaretinde Başkan Dursun Mirza ile Bandırma'da yapılacak projeleri ve son gelişmeleri değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin Bandırma'da Ana Jet Üssü ve Liman AVM önünde yapacağı iki adet kavşak düzenlemesi için projelerin 15 Mart'ta tamamlanacağını dile getiren Uğur, Bandırma'nın her geçen gün artış gösteren araç sayısı ile önümüzdeki yıllardaki trafik yoğunluğunu da göze alarak yaptırılan projelerin en kısa zamanda inşaat aşamasına geçeceğini ifade etti.

Bandırma'da bir süredir gündemi meşgul eden TCDD'nin Ordu Caddesi üzerinde bulunan hemzemin geçide yapmayı planladığı üst geçit çalışması da iki başkanın gündemindeydi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, caddeye alt ve üst geçit yapılmasının uygun olmadığını düşündüğünü belirterek, "Caddenin altında iki metre çapında iki adet ve 1,4 metre çapında bir adet kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarımız var. Bunların deplase edilmesi gerekli. Fakat yüksek bir masraf gerektiriyor. Üst geçit yapılması düşünülse o da oradaki binaların neredeyse üçüncü katına kadar çıkacak bir yükseklik demek." dedi. CHP Bandırma Meclis Üyesi Şerafettin Engüdar ise konu hakkında düşüncelerini paylaşarak, caddede alt geçidin de üst geçidin de uygun olmayacağını belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da TCDD'nin 2016 Temmuz ayına kadar Türkiye genelindeki bütün hemzemin geçitleri iptal etmek istediğini ve bunun için de bütçesi bulunduğunu, Temmuz ayına kadar buralarda yapılacak projeleri TCDD'nin üstleneceğini, Temmuz ayından sonra ise projeleri sorumlu yerel yönetimlerin üstleneceğini dile getirdiler. Başkan Edip Uğur da TCDD yetkilileri ile yarın bir toplantıları olacağını ve toplantıda konunun detaylarını TCDD yetkililerinden öğreneceğini ifade etti.

Bandırma'da yapılması planlanan yeni liman ve sanayi bölgesini de görüşen Başkan Uğur ve Başkan Mirza, Bandırma'da yapılacak liman ve sanayi bölgesinin çevreye olan etkileri konusunda Türkiye'de bir örnek olması ve AB normlarında bir sistemde işlemesi konusunda hemfikir oldular. Başkan Uğur, "Bu konuda acele etmemeliyiz. Gelişmeleri sürekli takip ederek ve paylaşarak, halkı bu konuda ikna ederek projeyi geliştirmek düşüncesindeyim. Bandırma'daki liman da sanayi de Türkiye'ye örnek olsun istiyoruz. Türkiye'de de Rotterdam'daki gibi temiz, çevreye duyarlı bir liman ve sanayi bölgesi olabileceğini, işletilebileceğini göstermeliyiz" dedi.

Başkan Uğur, Bandırma’yı Mercek Altına Aldı

Başkan Uğur, Bandırma’yı Mercek Altına Aldı

Başkan Uğur, Bandırma’yı Mercek Altına Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim