• BIST 9938.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Turgut: "Halkımızın Güvenini Boşa Çıkarmadık"

Başkan Turgut: "Halkımızın Güvenini Boşa Çıkarmadık"
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 2 yıl içerisinde yıllardır yapılamayan birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve yeni projelerinde gerçekleşme...

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 2 yıl içerisinde yıllardır yapılamayan birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve yeni projelerinde gerçekleşme aşamasında olduğunu söyledi.

Başkan Turgut, 2 yılda 210 km stabilize yol, 158 bin m2 soğuk asfalt, 71 bin m2 sıcak asfalt, 37 km yeni yol açma ve 40 bin m2, parke döşeme çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Hizmete susamış Silifke'yi hak ettiği konuma getirmek için çalıştıklarını belirten Turgut, "Vatandaşlarımızın güvenini boşa çıkarmadık. Gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyor, ilçemiz için bir çok projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

Göreve geldiği günden bu yana belirli bir plan çerçevesinde konuları tek tek ele alarak, Silifke için öncelikli yapılması gereken yatırımlara start verdiğini açıklayan Turgut, "İlk olarak yıllardır bakımsız kalmış ve köhneleşmiş belediye hizmet binamızın tadilatını yaparak ferah ve şeffaf bir ortamda hizmet vermeye başladık. Daha sonra atıl durumda kaderine terk edilen eski Belediye Sergi Sarayı binamızın bakımını yaparak modern bir Kültür Binası haline getirdik. Engelli ve yaşlılarımızın çıkmakta zorlandığı ve belediye binasında faaliyet gösteren Nikah Salonumuzu buradan taşıyarak, eski sergi sarayı binamızın yanında bulunan ek binaya getirdik. Tuvaleti, parke taşları ve çevre düzenlemeleriyle kötü bir görünüme sahip olan Göksu Aile Çay Bahçemizi düzenleyerek, vatandaşlarımızın ırmak kenarında nezih ve temiz bir ortamda zaman geçirmelerini sağladık. Eski Çadır Oteli olarak bilinen Göksu manzaralı Göksu Otelimizin bakım ve onarımını yaparak, restoran bölümünü geliştirip temiz, modern ve nezih bir konaklama tesisi haline getirdik. Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan çok sayıda okullarımıza ve camilerimize çiçeklendirme, çevre düzenlemesi, boya ve bakım desteklerimiz oldu. Göksu Nehrimizin kıyı şeridini temizleyerek, şehir merkezimizin ırmağı görmesini sağladık. 32 mahallemize toplamda 38 adet dolmuş durakları yerleştirdik" diye konuştu.

Üniversiteli gençler ile sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Turgut, şöyle devam etti:

"İlçemizde bulunan parklar ve sosyal alanlar ile Göksu Nehri çevresinin ışıklandırılmasını gerçekleştirdik. Acil ihtiyaç duyulan bütün mahallelerimize oyun alanları ve spor aletlerini yerleştirdik. Çalışmalarımız halen devam etmektedir. Silifke'de kültür müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz halk oyunları, engelli halk oyunları ve tiyatro grubumuz Türkiye ve ülke genelinde başarılı çalışmalara imza attı. Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik ulaşım, evde bakım, sağlık ve diğer özel hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sinema görmemiş bütün çocuklarımızı, anne ve babalarımızı yaz aylarında düzenlediğimiz açık hava sinema etkinliklerinde buluşturduk. Cenazelerimizde taziye çadırları kurarak, ulaşım, sandalye ve masa hizmetlerimizi sağlıyoruz. Mahallelerimizin stabilize yol çalışmaları ve asfaltlama hizmetlerinin yanı sıra belirlenen programlar dahilinde parke döşeme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şehir merkezlerimiz ile mahallelerimizin çöp sorunlarını ortadan kaldırarak yeni çöp konteynırları ve taşıma araçları aldık. Başkanlığımızda düzenlediğimiz halk ve muhtar günlerimizde binlerce insanımızla tek tek ilgilenerek ilçemiz sorunları ve yapmak istediklerimizle ilgili bilgiler veriyor, halkımızın talep ve sıkıntılarını dinliyoruz. Dar gelirli 300 öğrenci ailemize yıl sürekli nakdi yardım imkanı sağladık. İlçemizde ortak akıl bilincinin gelişmesine katkı sağlayarak çevremizi güzelleştirme çalışmalarına önem verdik, imkanlarımız ölçüsünde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yardımcı olduk. Mahallelerimize sosyal yaşam alanları ile birlikte yeni parkların kurulmasını sağlıyoruz. Belediyespor takımımızı yeniden faaliyete geçirerek, takımımızın Bal Ligi yolunda emin adımlarla ilerlemesini sağladık. Uluslar arası Kültür Haftası Festivallerimizin daha canlı ve coşkulu geçmesi için halkımızın tercih ettikleri sanatçıları getiriyoruz. Hedefimiz ferah, insanların rahat edeceği bir şehir oluşturmaktır. Yaptığımız bütün çalışmalar insan odaklı çalışmalardır. Şehrin yayılması için yeni projeler üreterek, bir zihniyet devrimi yaparak iyi bir şehirleşme yapmak istiyoruz."

Silifke'nin hızlı bir değişim ve gelişme aşamasında olduğunu belirten Başkan Mustafa Turgut, "Gerçekleşme aşamasında olan projelerimiz ise Mesire Alanları Projesi, 4. Köprü Projesi, Göksu Nehri, Kentsel Dönüşüm Projeleri, Su Büklümü mevkiinde Sosyal Yaşam Alanı Projesi, Kapalı Pazar Yeri, Cemevi, Belediye Kreşleri, Yenibahçe Ekoköy, Hoş geldin bebek,

Engelli Taşıma Aracı, Hasta Yaşlı Bakım ve Ev Temizliği, Sosyal Market, Paylaşım Kutusu, Belediye Altı Mescit Projesi, Kadın Emeği Pazarı Projesi, Cavit Erden Caddesi Sokak Sağlıklaştırması, Kültür Evi Restorasyon, Su Büklümü mevkisinde Bisiklet Yolu projesi gibi hayata geçirmeye çalıştığımız önemli projelerimizde mevcuttur" dedi.

Başkan Turgut: "Halkımızın Güvenini Boşa Çıkarmadık"

Başkan Turgut: "Halkımızın Güvenini Boşa Çıkarmadık"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim