• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Turgut, Dünya Tiyatrolar Gününü Kutladı

Başkan Turgut, Dünya Tiyatrolar Gününü Kutladı
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Belediye Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen "Kadınlık Bizde Kalsın"...

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Belediye Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı oyunu izledi.

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Silifke Belediyesi Tiyatro Topluluğu üyeleri olmak üzere, tiyatroya gönül veren tüm oyuncuları kutlayan Başkan Turgut, tiyatroyu sanatın en anlamlı dallarından biri olarak nitelendirdi.

Turgut, "Bilindiği üzere yaşamın bir parçası, güzel sanatların en ilgi çekici kollarından olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan biridir. Yüzyıllardır Anadolu insanının değer verdiği sanat dallarının başında gelen Türk Tiyatrosu da orta oyunlarıyla, meddahlarıyla, kukla oyunlarıyla zenginleşmiş, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmakta önemli görevler üstlenmiştir. Halkımızın kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde bir eğitim aracı olan Türk Tiyatrosu, insana ve topluma ait her şeyi, acıyı, umudu, sevinci anlatabilen ve bu nedenle de evrenselliği içinde en çok barındıran sanat dallarından birisi olmuştur. Bu anlamda Silifke Belediyesi olarak bizler de özellikle belediye tiyatromuzun değerli oyuncularıyla şehrimize tiyatroyu sevdirmeye, tiyatro sanatıyla halkımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda başta Belediye tiyatro topluluğumuzun yöneticileri ve değerli üyeleri olmak üzere tiyatronun varlığını sürdürmesine katkıda bulunan Türk Tiyatrosu'nun değerli tiyatro sanatçılarının Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyor, sahnelerin ışıkları hiç sönmesin diyerek saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Turgut, Dünya Tiyatrolar Gününü Kutladı

Başkan Turgut, Dünya Tiyatrolar Gününü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim