• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Tuna, Öğrencilerle Diktiği Sebzelerden Topladı

Başkan Tuna, Öğrencilerle Diktiği Sebzelerden Topladı
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Bahçeşehir Koleji ile birlikte hayata geçirdikleri "Toprağını Seven Gençler Yetiştiriyoruz"...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Bahçeşehir Koleji ile birlikte hayata geçirdikleri "Toprağını Seven Gençler Yetiştiriyoruz" projesi kapsamında öğrencilerle diktiği sebzelerden topladı.

Başkanı Hamit Tuna, Bahçeşehir Koleji'ni ziyaret ederek, Okul Müdürü Mehmet Duran Öznacar ve öğrencilerle bir araya geldi. Kolejle birlikte "Toprağını Seven Gençler Yetiştiriyoruz" projesini hayata geçiren ve bir protokol imzalayan Tuna, proje kapsamında okul bahçesinde yetiştirilen sebzelerden yapılan ikramlardan tattı.

Tuna, proje ile gençlere yeşil ve doğa sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirterek, proje kapsamında okul bahçesine öğrencilerle birlikte diktikleri sebze ve meyvelerin ürün vermesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Okul yönetimince de bu projenin haricinde gençlere yönelik yalnız kaldıklarında hayatlarını idame ettirebilmeleri ve kendi yemeklerini yapabilmeleri için sömestr tatili süresince aşçılık eğitimi verildiğini kaydeden Tuna, atılan bu adımın da önemli olduğunu ifade etti.

Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Tuna, "Bahçeşehir Koleji öğrencileri ile daha önce okul bahçesinde kış sebzelerini dikmiştik. Bunların içerisinde soğan, tere, roka, marul ve turp gibi sebzeler vardı. Öğrencilerimiz bu ürünleri yetiştirdiler ve şimdi de yemek yapıyorlar ve bize ikram ediyorlar. Ayrıca okul yönetimi bu çocuklarımızın gelecekte üniversite hayatında ya da bekar kaldıkları dönem içerisinde yemek yapabilmelerini sağlamak amacıyla bir proje geliştirmişler. Öğrencilerimiz bu kapsamda sömestr tatili süresince okulun mutfağında eğitim aldılar ve artık Türk mutfağından her türlü yemeği yapabilecek duruma geldiler. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah hayatta kendi başlarına yetebilecekleri, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri şekilde her şeyi öğrenirler" dedi.

Başkan Tuna, Öğrencilerle Diktiği Sebzelerden Topladı

Başkan Tuna, Öğrencilerle Diktiği Sebzelerden Topladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim