• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Toçoğlu: “STK’lara Desteğimiz Sürecek”

Başkan Toçoğlu: “STK’lara Desteğimiz Sürecek”
Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, sivil topluma dönük desteklerin artarak...

Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Başkan Toçoğlu, sivil topluma dönük desteklerin artarak süreceğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Gerçekleştirilen buluşmada söz alan Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, bu zamana kadar kültür derneklerine verdikleri desteklerden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkür etti. Başkan Toçoğlu ise yaptığı açıklamada yerel kültür derneklerini şehrin zenginliği olarak tanımladı ve STK'lara dönük desteklerin süreceğini kaydetti.

Kırık, şunları söyledi; "7 ay önce olağanüstü genel kurulla göreve başladık. Geçtiğimiz yılsonunda olağan kongremizi gerçekleştirdik. Sakarya Yerel Kültür Derneği olarak şehrimize ve şehrimizin değerlerine katkı sunmak adına çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu anlamda vermiş oldukları desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde yapacağımız çalışmalarımızda da desteklerinizi bekliyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, "Öncelikle yeni yönetiminizin hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizde faaliyetlerini sürdüren tüm dernekler kadim kültürümüzü yaşatmak adına önemlidir. Şehrimizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımızı birer zenginlik olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda STK'larımızın çalışmalarını yakından izliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana STK'larımızın yanında olduk. Elimizden gelen desteği kendilerine sunmaya çalıştık. Bu önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edecek" diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; "Sakarya'da farklı kültürlerden hemşerilerimiz kardeşlik içerisinde bir aradalar. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kültür dernekleri şehir aidiyetinin oluşmasında kilit bir rol üstleniyorlar. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri marifetiyle STK'larımıza yeni binalar kazandırıyoruz. Onların çalışmalarını daha rahat gerçekleştirebilmeleri adına elimizden gelen destekleri sunmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim