• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Timur, “Çanakkale Zaferi, En Büyük Onur Mücadelemizden Bir Tanesidir”

Başkan Timur, “Çanakkale Zaferi, En Büyük Onur Mücadelemizden Bir Tanesidir”
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, Çanakkale Zaferi'nin milletin iradesinin, inancının, azminin, bağımsızlık mücadelesinin, kahramanlık ve fedakarlığının göstergesi olmakla birlikte en büyük onur mücadelesinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Başkan Timur, "Çanakkale Savaşları milletimizin dünyanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. 18 Mart 1915'te hem deniz hem de kara savaşını eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla kazanan Türk ordusu bu muhteşem zaferi şanlı tarihimize altın harflerle yazdırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü olan Çanakkale Zaferi büyük kahramanlıklar ve insanüstü fedakarlıklarla dünyayı hayrete düşürmüş ve dört bir yanımızı saran emperyalist güçlerin akıllarına "Çanakkale Geçilmez" sözünü yer ettirmiştir. Her şeyi ile tek bir amaç uğruna yurdunu işgal ettirmeyen milletimiz, Çanakkale'de ortaya çıkan o ruhla bugün de yoluna devam etmektedir. İnsanlık artık geçmişten gerekli dersleri çıkararak her türlü nedenden kaynaklanan çatışmaları sonlandırmalı tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır. Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim