• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Sevimçok’tan İşyeri Açmak İsteyenlere Uyarı

Başkan Sevimçok’tan İşyeri Açmak İsteyenlere Uyarı
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, esnaflığa soyunup iş yeri açmak isteyenlerin iyi düşünüp iyice planladıktan...

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, esnaflığa soyunup iş yeri açmak isteyenlerin iyi düşünüp iyice planladıktan sonra ticarete atılmaları gerektiğini savundu.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya'ya gelen birçok kişinin kentin cazibesine kapılarak iş yeri açmak ve ticaret yapmak istediğini belirtti. Antalya'da ki iş yeri sayısının artık doyuma ulaştığını ve planlanmadan açılan her yeni bir iş yerinin ise bir diğer esnafa zarar verdiğini ifade eden Sevimçok, bölgede çok ciddi anlamda esnaf enflasyonunun yaşandığını da söyledi. Sevimçok, "Antalya'mız birçok insan için bilindiği üzere oldukça cazip bir turizm şehridir. Ve birçok kişi bu güzel kentin cazibesine kapılarak burada iş yeri açmak ve ticaret yapmak istemektedir. Ancak Antalya'mız, eğer iş yeri sayısı açısından bakacak olursak artık doymuş durumdadır. Çarşıya çıktığınızda ve şöyle bir etrafa baktığınızda birbirinin aynısı olan, gereksiz ve çok fazla sayıda iş yeri olduğunu göreceksiniz. Hâlbuki iş yerleri planlanırken birbirlerine zarar vermemelidir. O bölgenin kapasitesi dışında iş yeri açılmamalıdır. Buna önem verilmez ise daha pek çok esnafımız iş yerini kapatmak durumunda kalacaktır. Kapatılan her iş yeri sahibi olduğu kişiye maddi bir külfet getirdiği gibi ailelerin çöküşüne de neden olmakta. Bunun yanı sıra işsizliğe, yozlaşmaya ve boşanmalara da sebep olmaktadır" dedi.

Sevimçok şöyle devam etti;

"Kişi gayet iyi niyetli olarak ticarete atılmak isteyip biriktirdiği parayı, emekli ikramiyesini veyahut da banka marifetiyle çekmiş olduğu krediyi, daha doğrusu elinde avucunda ne varsa onu ortaya koyup esnaflığa soyunup bir dükkân sahibi olmak isteyebilir. Kimse de buna hayır diyemez ama o kişi doğru yerde doğru dükkânı açmalıdır. Bir dükkân çok iş yapıyor diye hemen onun yanında aynı işe soyunmamalıdır. Elbette rızkı veren Allah'tır ama ticaretin de belli kuralları ve ahlakı vardır. Bizim isteğimiz bir an evvel bu esnaf enflasyonunun önüne geçilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılıp yetki ve düzenlemelerle hayata geçirilerek, isteyen her kişinin istediği her yere dükkân açabilmesinin önüne geçilmesi ve esnaf kaybının önlenmesidir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim