• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Sekmen, Köy Sohbetlerinde

Başkan Sekmen, Köy Sohbetlerinde
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir gelenekleri arasında yer alan ve neredeyse kaybolmaya yüz tutmuş köy sohbetleri âdetini düzenlediği...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir gelenekleri arasında yer alan ve neredeyse kaybolmaya yüz tutmuş köy sohbetleri âdetini düzenlediği ziyaretlerle yeniden canlandırıyor. Başkan Sekmen, yeni yasayla birlikte köyden mahalle statüsüne kavuşan Çiftlik ve Güzelova mahallerini ziyaret ederek, şehir ve köylerle ilgili yapılan çalışmaları vatandaşlara aktardı. Meclis üyeleri Cem Çil ve Murat Yavuz'un da bulunduğu ziyarette Başkan Sekmen, yerleşim yerindeki vatandaşlara seslenerek, "Köylerden göçü durdurmayı hedefliyoruz. Bu noktadan hareketle göreve geldiğimiz günden beri birçok mahalleyi dolaştık. Gördüğümüz en büyük eksiklik işsizlik, tarım ve hayvancılıktaki eski metotların devam etmesi, sosyal sorunlar, köy yolları, su ve kanalizasyon problemleriydi. Hamd olsun kent merkezi ve ilçelerde her alanda yapılan yatırımlarla bir nebze de olsa nitelikli göçü engelleyici önemli hizmetlerin altına imza attık, atıyoruz da…"

"TARIM VE HAYVANCILIK İÇİN AVRUPA'YI İNCELİYORUM"

Başkan Sekmen, Erzurum'da tarım ve hayvancılığın gelişimi için Avrupa devletlerindeki model ve yöntemleri incelediğini hatırlattı. Sekmen, "Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçilerimiz için Avrupa ve körfez ülkelerinde önemli temas ve incelemede bulundum. Atadan deden kalma yöntemler yerine modern tarım metotlarını kullandığımızda elde edilen ürün iki katından da fazlaya çıkıyor. Bu yüzden Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa büyük bir önem veriyoruz. Çiftçilerimizi uzmanlar nezaretinde eğitip modern tarım metotlarını il genelinde daha aktif bir şekilde kullanacağız" diye konuştu. Her iki mahallenin muhtar ve sakinleri, hizmetlerden ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür ederek, "Ne mutlu ki Reis-i Cumhurumuz sizi Erzurum'u abad etmek için bu mübarek topraklara gönderdi. Tarım ve eğitim başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarımız anında karşılanıyor. Allah Devletimize zeval vermesin. Yüce Mevla sizden razı olsun" diye konuştu.

Başkan Sekmen, Köy Sohbetlerinde

Başkan Sekmen, Köy Sohbetlerinde

Başkan Sekmen, Köy Sohbetlerinde

Başkan Sekmen, Köy Sohbetlerinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim