• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin en önemli sorunlarından olan çarpık kentleşme ve otopark sorunlarının biteceğini söyledi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin en önemli sorunlarından olan çarpık kentleşme ve otopark sorunlarının biteceğini söyledi.

Kırıkkale Meclis Salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, görev süresinde bitirilen ve yeni hazırlanan projeler hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarını kendi kullandığı minibüsle mahallelerde devam eden çalışmaları da gezdiren Saygılı, şehrin en önemli sorunlarından olan çarpık kentleşme ve otopark sorunlarını bitirmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Başkan Mehmet Saygılı, 2014 yılında, 324 milyon borçla devir aldıklarını Kırıkkale Belediyesi'nin borçlarının 269 milyon liraya indiğini kaydetti. Başkan Saygılı, "30 Mart 2014 tarihinde vatandaşlarımız Kırıkkale Belediyesi seçimlerinde Kırıkkale'nin tarihinde en yüksek oyuyla ve Rabb'imizin takdiriyle şehrimize hizmet etme emaneti bize verildi. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren vatandaşımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Personel önceliğimizi, her sene katkıda bulunarak daha iyi şartlarda çalışma imkanı sağlayarak bir adım daha ileriye taşıdık. Verimli çalışmanın hak teslimi olacağı kanaati ile önceliğimiz hep personelimiz oldu. İnşallah bundan sonra da bu şekilde olmaya devam edecek." diye konuştu.

Belediyeyi 324 milyon borç ile devraldıklarını hatırlatan Saygılı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu borcu yeni ödeme planları ve ekonomik bir tablo çerçevesinde iki yıl içerisinde 269 milyona indirdik. Belediyemizde taşeron firmaya ait temizlik işlerinde görevli 190 personel, fen işlerinde görevli 34 personel, ilaçlamada görevli 10 personel, parkomat işinde görevli 37 personel, güvenlik işinde görevli 26 personel çalışmaktadır. Öte yandan 418 kadrolu Memur, 246 kadrolu işçi, 12 engelli kadrolu memur, 11 engelli kadrolu işçi, 5 hükümlü işçi ile toplamda 969 personelimiz ile vatandaşlarımıza hizmetimizi sürdürüyoruz.''

Saygılı, vatandaşlara daha iyi hizmet etmek üzere, gelişen şehri ve artan nüfusu dikkate alarak, problemleri daha hızlı çözüme kavuşturmak adına Plan ve Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve Çevre Koruma Müdürlüğü adıyla yeni birim müdürlükleri ihdas ettiklerini anlattı. Halkın sorunlarını bire bir ve pratik bir şekilde çözmek adına başlatmış olduğu halk günü etkinliğinin en son 98'sini gerçekleştirdiklerini aktaran Saygılı, "Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir aracı olmadan direkt olarak görüşüyoruz. İstek, talep ve sıkıntılarını alıyoruz. Sorunlara çözüm manasında anında cevap verilerek, istek ve talepler giderilmiş oluyor. Bu süreç içerisinde 4 bin 156 talep ve şikayet alınarak yüzde 75 oranında çözüme kavuşturuldu. Öte yandan AKOS'da 28 bin 389 istek ve şikayetin, 22 bin 196'sı sonuçlandı. 6 bin 193'ünün süreci devam ediyor." şeklinde konuştu.

Başkan Saygılı, diğer çalışmalarını ise şöyle anlattı: "Belediyemiz bünyesinde hizmet veren sosyal konsey marifetiyle, belirlenen ailelerimize, şehrimizin hayır sahibi kişilerinden toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik evlere yemek servisi de gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz 2 milyon 72 bin 680 adet ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Yardıma muhtaç ailelerimize alışverişte seçme imkanı getirerek, Sosyal Konseyimiz bünyesinde hizmet veren Sosyal Marketin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu sayede yardıma muhtaç ailelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda puan sistemi ile buradan alışverişlerini yapabilmektedir. Bu sistem ile aynı zamanda yaşanan israfın da önüne geçmiş olduk.''

Kırıkkale'nin tek futbol takımı olan Türk Metal Kırıkkalespor'a imkanlar ölçüsünde sahip çıktıklarını aktaran Başkan Saygılı, "Takımımıza şehrimiz ile birlikte sahip çıkıyoruz. Türk Metal Kırıkkalespor'a maddi, manevi desteklerimizle hak ettiği konuma ulaştırmayı hedefliyoruz. Bulunduğu ligde başarılı bir sezon geçiren takımımız, son karşılaşması olan Sarayönü Belediyespor'u 3-1 gibi farklı bir galibiyet ile geçerek şampiyon oldu." dedi.

"Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat" sloganı ile sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Mehmet Saygılı, "Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde bin 254 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdik. Toplam 2 bin 974 sokak hayvanına aşılama ve tedavi konusunda müdahale de bulunduk. Bir yıl içerisinde sahiplendirme sayımız ise 410 adet olarak gerçekleşti. Öte yandan vatandaşlarımızın istek ve şikayetleri doğrultusunda sokak hayvanlarının toplaması ve bakımı sağlandı. Soğuk kış günlerinde ise kurum ve kuruluşlardan toplanan atık yemekler sokak hayvanlarımızın bulunduğu bölgelere bırakıldı. Hayvan barınağımızda ise 350 adet köpek sürekli olarak barındırılıyor. Belediyemiz bünyesinde bulunan Hayvan barınağında yeni bir çalışma yaparak her hayvana bir kulübe yaptık. Tesisimizde barınan sokak hayvanları bu sayede yaz ve kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmuş oldu.'" şeklinde konuştu.

Başkan icraatlarına yönelik açıklamalarını şu bilgileri paylaştı: "Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan atık su arıtma tesisimizin deneme aşaması tamamlandı. Bu kapsamda 6 aylık deneme süreci sonunda, tesisi yapan firma tarafından 2 yıl boyunca işletilecek. Daha sonra Belediyemiz tesisi devralarak kendi bünyesinde işletecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde ve uzun süredir kullanılmayan seramızı aktif hale getirerek, şehrimiz genelinde kullanılacak mevsimlik çiçek üretimini yapmaya başladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çalıştırdığı bayan personelleri ile birlikte, ilimiz içerisindeki parklara, orta refüjlere, dönel kavşaklara ve caddelere dikilmesi için çiçek üretimini gerçekleştiriyor. Seramızda 300 bin adet sarı kadife, kırmızı kadife, beyaz petunya, kırmızı petunya, pembe petunya, mavi petunya, somon petunya gibi rengarenk mevsimlik çiçek yetiştirme işlemi devam ediyor. Şehrimizin nefes alan bölgelerini arttırmak, park ve bahçelerimizi geliştirmek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni ve daha yaşanabilir bir kent oluşturma adına yeşile verdiğimiz önemi artırdık. Bu kapsamda şehrimiz genelinde 200 bin adet çiçek dikimi ile 10 bin adet ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini değerlendirerek 3 adet yeni park yapım işini tamamladık. Ayrıca engelli çocuklarımıza yönelik 2 adet engelli parkını Atatürk parkı içerisinde hizmete sunduk. Öte yandan 2014 Mart ayından 2016 Mart ayı sonuna kadar plan dahilinde 15 adet park revize çalışması, 3 adet yeni park yapımı, aynı zamanda ağaç dikim sayısını 2016 Mart ayı sonu itibariyle 25 bin sayısına ulaştırdık."

Saygılı, sözlerini şöyle tamamladı: "MKE arazilerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan büyük şehir parkının başlangıcı olarak saydığımız Şehitler Parkı'nı hizmete açtık. Bu kapsamda 3 bin 200 metrekarelik alanda parkımızı inşa ettik. Parkımız içerisinde şelale, gölet, kameriye, pergolalı girişler, yürüyüş yolu, oturma bankları, çöp kutuları, seyir terasları, göletler içerisinde kuğu, ördek ve balıklar bulunmaktadır. Budama sanatı ile oluşturulan vurgulu bitkiler kullanılarak düzenlenen parkımız, ayrıca ışıklandırması ile de bölgeye yeni, estetik ve doğal bir görüntü oluşturmuştur. Parkımızın resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz."Cihan

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek

Başkan Saygılı: Çarpık kentleşme ve otopark sorunları bitecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim