• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Öztürk, Eski Sanayi Esnafı İle Buluştu

Başkan Öztürk, Eski Sanayi Esnafı İle Buluştu
Mahalle toplantılarının yanı sıra esnaflarla da sık sık bir araya gelen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bu kez eski sanayi esnafıyla istişare...

Mahalle toplantılarının yanı sıra esnaflarla da sık sık bir araya gelen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bu kez eski sanayi esnafıyla istişare toplantısında buluştu.

Esnafın sorunlarının dinlendiği ve karşılıklı çözüm arayışında bulunulduğu toplantıda, istişare de bulunmanın önemine değinen Başkan Öztürk, koltukta oturarak belediyenin yönetilmediğini, yapılan çalışmaların halk tarafından nasıl görüldüğünü ve çalışmalar hakkındaki düşüncelerinin ne olduğunu bilmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Eski sanayi esnafının sorunlarını, istek ve şikâyetlerini tek tek dinleyerek notlar alan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bölgede yapılan uygulamalar ve çalışmalar hakkında esnafa bilgiler verdi. Başkan Öztürk; " Ben bu bölgenin çocuğuyum. Buraya uzun süredir gelmek istiyordum ama mahalle sayımızın 12'den 41'e çıkması işimizi yoğunlaştırdı. O, nedenle sizlerle bir araya gelmemiz biraz gecikti. İnşaallah bugün burada hem isteklerinizi, hem de sorunlarınızı konuşup, onlara çözüm yolları arayacağız. Ayrıca yaptığımız çalışmalar ya da uygulamaların buradan nasıl gözüktüğünü de görmek istedik. Bildiğiniz gibi bir burada bir uygulama başlattık. Bu bölgemize yakın bir kavşağımızı, kazalara neden olması ve trafiği kilitlemesi nedeniyle kapattık. Tabi bunu deneme amaçlı yaptık. Bu uygulamanın artı ve eksi yönlerini görmek istiyorduk. Çünkü kavşağın olduğu bölge ticaret canlı olduğu bir bölge. Kavşakta U dönüşü yapan araçlar, trafiğin yoğun olması nedeniyle sıkıntılara neden oluyordu. Dönüşü kapatmamız bence iyi bir uygulama oldu. Ama esnafımızı mağdur etmekte istemeyiz. Biz belediyecilikte üzüm yemeyi önemsedik. Bağcıyı dövmeyi istemedik. Esnafımız bu uygulamayı pek sevmedi. Bu kavşağımızı esnaflarımızdan gelen talep üzerine U dönüşünü yasaklayarak tekrar açacağız. Ama eski sıkışık devam edecek olursa, kalıcı olarak bir önlem alacağız" dedi.

İlçeye Cuma günleri kurulan giyim pazarının yer değişikliği konusunda da esnafı bilgilendiren Başkan Öztürk " Giyim Pazarını geçici bir süreliğine, Kömürcüler Sokağındaki otoparkımıza aldık. Önceden bu bölgede kuruluyordu ama burada kurulması ilçe trafiğine çok sıkıntı veriyordu. Hal bölgesindeki Pazar yerimizin üzerini 1-2 ay içerisinde kapatarak, giyim pazarımızı da oraya taşımayı planlıyoruz. Artık hem giyim pazarı hem de meyve sebze pazarı hal bölgesine kurulacak." dedi.

Yeni hastane, Meydan Projesi, Yeni Terminal ve ilçede başlayan otobüs seferleri hakkında da açıklamalar yapan Başkan Esat Öztürk ; " Yeni hastanenin kurulması için istediğimiz vardı. Göstermiş olduğumuz çabalar neticesinde, D.S.İ arazisine hastane yapılması için bakanlık tarafından onay verildi. Ben milletvekillerimize, bakanımıza, hükümetimize teşekkür ediyorum. Meydan projesi kapsamında, bölgede bulunan dükkânların yıkımı için mülk sahipleriyle anlaşmayı sağladık. İnşallah ilk olarak eski oteli yıkarak başlangıcı yapacağız. Orada oturan esnaf kardeşlerimizin de hiçbirini mağdur etmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni terminalimiz de imarda yer alan bölgeye, Çat Bölgesine kuracağız. Çok güzel bir yer seçilmiş. Otobüslerimiz Kayseri'ye giderken, ilçemizi boydan boya geçmiş olacak. Halkımızda terminale için ulaşım sıkıntısı çekmeyecek. Seçim zamanında söz verdiğimiz, şehir içi otobüs seferlerimizde çok şükür başladı. Mahallelerimiz artık birbirlerine çok yakın. Artık ekonomik şekilde halkımızın ulaşımını sağlıyoruz." diye konuştu.

Başkan Öztürk, Eski Sanayi Esnafı İle Buluştu

Başkan Öztürk, Eski Sanayi Esnafı İle Buluştu

Başkan Öztürk, Eski Sanayi Esnafı İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim