• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Özakcan’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Mesajı

Başkan Özakcan’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Mesajı
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 95. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Özakcan, "Tüm dünyaya örnek olan bağımsızlık mücadelesi veren halkımızın destanı, İstiklal Marşımız ile ölümsüzleşmiştir" dedi.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan mesajında, "12 Mart 1921 de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ülkemizin marşı olarak kabul edilen ve Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'mızın 95. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Vatanımız düşman işgali altında iken kadını erkeği, çoluğu çocuğu ile bağımsızlık mücadelesi veren halkımızın onurlu duruşunu ve vatan sevgisini vurgulayan İstiklal Marşı'mız eşsiz bir eserdir. Bu ölümsüz eser bize bağımsızlık ve özgürlüğün önemini bugün de hatırlatmaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı hakkında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu sözleri söylemiştir: "İstiklal Marşında, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeri de burasıdır:

Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal!

Benim, bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar, işte bunlardır." Ulu Önder Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımı olan marşımız bugün hala bizlere vatanın ve bağımsızlığın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u, bütün İstiklal Kahramanlarımızı ve Şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Özakcan’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Mesajı

Başkan Özakcan’ın İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıl Dönümü Mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim