• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Öncesi Konuştu

Başkan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Öncesi Konuştu
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesi organizasyon hakkında bilgi verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesi organizasyon hakkında bilgi verdi. Müftüoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, geçen sene caddede bisiklet bindiğini hatırlattı ve bu davranışı ile ülkedeki bisiklet algısını değiştirdiği söyledi.

Bu yıl 52.'si düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Bu yıl gerçekleşecek olan etaplarla ilgili bilgiler veren Müftüoğlu, "Bu yıl diğerlerinin aksine 2008'de başladığımız gibi tekrar İstanbul'a döndük. 2008'de 2.2'den 2.1 dediğimiz bir üst kategoriye yükselmiştik. 2010'da yine İstanbul'dan başlayarak bir üst kategori olan 2.HC'ye yükselmiştik. Şimdi tekrar İstanbul'dan başlayarak bir üst kategoriye yükselmenin hedefiyle yola çıktık. Gelecek yıl Pro Tur olmakla ilgili bir çalışmamız var. Adayız, inşallah bu adaylıktan alnımızın akıyla çıkacağız. İstanbul-İstanbul etabı ile başladıktan sonra Kadapokya'ya gideceğiz. Kapadokya ülkemizin önemli bir turizm merkezi ve önemli bir bölge. Burayı bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Oradan Aksaray'a geçip Konya'ya kadar Mevlana'nın önünde bitireceğiz. Bunlar çok yeni etaplar. Sonrasında da Seydişehir'den Alanya'ya kadar ulaşan bir etap var. Daha sonra Alanya'dan Kemer'e geçiyoruz. Bu yıl Kumluca'dan başlıyoruz. Oradan Elmalı Göğübeli'ne geçiyoruz. En önemli etap. Dağ tırmanma yarışı. Elmalı Göğübeli'nden sonra da cumartesi Fethiye'den Marmaris'e, 1 Mayıs Pazar günü de İzmir, Selçuk-Efes'te havaalanında bitireceğiz" dedi.

"HER TARAFTA BU İŞİ YAPMAK VE YAYMAK İSTİYORUZ"

Bunları turizmi geliştirmek için yaptıklarını belirten Müftüoğlu, "Ülkenin her bölgesinde bu işi yapabileceğimizi hem ülkemize hem dünyaya göstermiş oluyoruz. Gelecekte Karadeniz ve Doğu Anadolu olarak her tarafta bu işi yapmak ve yaymak istiyoruz. Doğu Anadolu'da bin kişinin lojistik olarak yatacak yerini ayarlamanız lazım. Bunları ayarlayınca oralarda da yapacağız" diye konuştu.

"İKİ TAKIMIN DA İYİ ŞEYLER YAPACAĞINA İNANIYORUZ"

Konya Torku'nun iyi yatırımlar yaptığını vurgulayan Müftüoğlu, "Milletvekilimiz Recep Konak'a teşekkür ediyoruz. Her yıl iyi yatırımlar yaptılar. Bundan yıllar önce Lassa iyi paralar yatırıyordu. Lassa geride kaldı. İkisinin aynı anda iyi şeyler yapacağına inanıyoruz. World Tour olduğumuz zaman, bu takımların profesyonel kıta takımı olarak yarışlarda yer almasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na, dünyanın en önemli sprinterı Greipel'in geldiğine dikkat çeken Müftüoülu, "Geçtiğimiz yıl Paris final etabını izledim. O kadar şeyin orasında o aldı etabı. Çok önemli bir sporcu. Bizde Ahmet var. Neden olmasın başarabilir" açıklamasında bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BİSİKLETE BİNDİ VE TÜRKİYE'DE BİSİKLET ALGISI DEĞİŞTİ"

Geçen yıl organizasyon anlamında dünyada 1 numara seçildiklerini vurgulayan Müftüoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ne kadar teşekkür etsek az. Geçen sene caddede bisiklet bindi ve ülkedeki bisiklet algısını değiştirdi. Bununla birlikte sadece tur olduğunu gün değil, turun öncesi, sonrası, medyası hepsini koyarak biz bir yere ulaşıyoruz. Ülkemizin Cumhurbaşkanının bisiklete binmesi bizi daha öne çıkardı. Bu sayede en üst kategoriye adayız. Bunu bu yıl en iyi şekilde yapıp, en üst rakiplerimizle mücadele ederek geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Müftüoüğlu, şunları kaydetti:

"Bu organizasyonda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, spor müsteşarımız ve spor genel müdürümüze teşekkür ediyoruz. Artı olarak Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu takımların gelmesiyle ilgili bize inanılmaz destekler verdiler. Cumhurbaşkanımızın ülkedeki bisikleti farklı bir boyuta götürmeyle sağlığa karşı, ulaşıma karşı ve bisiklet yollarına karşı verdiği mesajlarla 1 yılda bisiklet sektörü çok gelişti."

Başkan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Öncesi Konuştu

Başkan Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Öncesi Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim