• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Köfüncü’den Çeşme İçin Birliktelik Çağrısı

Başkan Köfüncü’den Çeşme İçin Birliktelik Çağrısı
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Çeşme'nin dinamikleri bir araya gelerek güç birliği oluşturursa, Çeşme'nin önünde hiçbir...

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Çeşme'nin dinamikleri bir araya gelerek güç birliği oluşturursa, Çeşme'nin önünde hiçbir güç duramaz" dedi.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme'nin gelişmesi için birlikteliğin önemine dikkat çekti. Turizm sektöründeki kişilerin Çeşme için fuarlara katılması gerektiğini ifade eden Köfüncü, "Tek çatı altında yer almamız çok önemli. Şemsiyenin dışında kalırsanız ıslanırsınız. Hep aynı şeyi söylüyoruz; herkes ayrı telden çalarsa bir yere varamayız. İçimizdeki bilgi akışını iyi sağlamamız, bilgi paylaşımını iyi yapmamız lazım. Donanımlı bir şekilde Çeşme tanıtımına girmemiz lazım. Tüm turizmci arkadaşlara çağrıda bulunuyorum; lütfen fuarlara gelin. Taşın altına elinizi koyun. Yalnız 3-5 otelin broşürü ile olmaz. Tüm turizmci arkadaşlarımız gelmeli. Çeşme'nin tanıtımına sahip çıkmalılar. Çeşme'nin dinamiklerini ortaya çıkarmamız lazım. Çeşme'nin sunumunu iyi yapmamız, iyi pazarlamamız lazım. Bu da fuarlardaki tanıtımlardan geçiyor. Bizim tek amacımız, Çeşme'yi tanıtmak, Çeşme'ye katkı koymak, Çeşme'yi pazarlamak, Çeşme'ye ekonomik girdi sağlayabilmek. Bu da birlik olmaktan geçiyor" şeklinde konuştu.

9-13 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı'na da Çeşme olarak tek çatı altında toplanacaklarını kaydeden Köfüncü, "Bu fuarda da Çeşme'mizi tanıtmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu fuarda biraz kendimizi yenilemek istiyoruz. Gerek akıllı belleklerle, gerek barkodlu kartlarla tanıtım yapmamız lazım. Artık tanıtım materyalleri, kitapçıklardan, broşürlerden ibaret değil. Bilgisayar bellekleriyle daha etkili tanıtımlar yapabiliriz. Gördüğünüz gibi kalem şeklinde bellekler de günümüzde mevcut. Kaymakamımızla, belediye başkanımızla görüşerek bunları geliştirmek istiyoruz. Bizim bin 741 üyemizin 247 tanesi butik otel ve pansiyon sahibi. ÇEŞTOB'a bağlı turistik oteller de var. Ticaret Odası üyesi oteller var. Bunları tek bir çatı altında toplayıp, bir bellekte sunabiliriz. Değişik değişik kitapçıklar yapmaktansa, küçük bir belleğe binlerce materyal sığdırabiliriz" dedi.

"KURUMLAR BELLİ ZAMANLARDA BİR ARAYA GELMELİ"

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, şöyle devam etti:

"Her konuda katkı koyan, proje üreten, fikir üreten, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan bir kurum haline getirmeye çalışıyoruz. Şuna inanıyoruz; Çeşme'nin dinamikleri bir araya gelerek güç birliği oluşturursa, Çeşme'nin önünde hiçbir güç duramaz. Bir festival yapılıyorsa, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın bilgisi olsun. Sörf yarışması yapılıyorsa, kurumların bilgisi olsun. Bu bilgi akışını sağlayabilirsek, başarı kaçınılmaz olur. Çeşme'nin tanıtımında güç birliği içinde olmamız çok önemli. Kurumlar, belli zamanlarda bir araya gelmeli, Çeşme'yi tartışmalı. Her şeyimiz var. Cazibe merkezlerini el birliğiyle yaratmamız lazım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim