• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Kocaoğlu: BMC İzmir'in değeri, mutlaka kalmalı

Başkan Kocaoğlu: BMC İzmir'in değeri, mutlaka kalmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, BMC'nin başka şehire taşınma kararından metro yatırımlarına, Körfez ÇED'inden stadyuma kadar birçok...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, BMC'nin başka şehire taşınma kararından metro yatırımlarına, Körfez ÇED'inden stadyuma kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Yerel bir televizyonda katıldığı programda Kocaoğlu, "BMC, İzmir'in temel firmalarından bir tanesi. Daha dün, 50. yılını dolduran firma olarak EBSO'da ödül aldı. Buradan BMC'yi alan gruba seslenmek istiyorum; BMC, İzmir içerisinde herhangi bir OSB'de, büyük bir arazide konuşlanabilir, üretimini arttırabilir, yatırım yapabilir." dedi.

Geciken Körfez ÇED'i konusunda ise, "Yok eksiği varmış, yok gediği varmış. Bunlar boş şeyler. Bekleyeceğiz, göreceğiz. Ondan sonra bir şey konuşmamız gerekiyorsa konuşacağız. Sabır taşıncaya kadar bekleyeceğiz. Başka çare yok." şeklinde konuştu.

STADYUM İÇİN SAMİMİYET ÇAĞRISI

İzmir'in stadyuma sıkıntısı konusunda samimiyet çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu, "Ben gönlümü de açıyorum, yüreğimi de açıyorum. Sen de gönlünü, yüreğini aç. Aklı ve bilimi kullan. İnat etme. İlla Büyükşehir Belediye Başkanı "yanlış" dediği için, onun burnunu sürteyim diye yanlış yere stat yapma. Yazıktır bu kente. "Ben yaptım oldu" mantığıyla yaparsanız parayı veririm, yeri de veririm, meclisten de geçiririm ama onun vebalini üstlenmem. Daha burada stadın polemiği yapılırken, stat ve spor bir siyasi malzeme olarak kullanılırken, futbol taraftarları siyasi meta olarak kullanılırken ben iki stat yapıyorum, öbürünü de yaparım." dedi.

Kocaoğlu, Ankara'dan metro projeleriyle ilgili destek gelip gelmediği sorusuna şu cevabı verdi: "Üçyol-Üçkuyular metrosuyla ilgili o dönemde konuşurken, "Biz yaptığımız işi yarım bırakmayız." dedik. İhalesine çıkmışız, havlu atmamışız. Bunu yapacak paramız, gücümüz, teknik kadromuz var. Sonra konuştuğumuzda. "Buca Tramvayı'nı biz yapalımb" dediler. Ben de, proje ihalesi yaptım dedim, "İptal et." dediler. Ben de Buca'yı iptal ettim. Ardından otogara gelin, Narlıdere İstihkam ve Üçyol-Tınaztepe hattını yapın dedik. "Sizin projeniz yokmuş." dediler. Şimdi bunu bana sormanızın bir anlamı yok. Benim de olmayacak duaya amin diyecek halim yok. Açık söyleyeyim, Narlıdere metro projemi verdikten sonra hızlı şekilde fizilibilitesi onaylansın, hem ihalemi yapayım. Yine aynı şey, Tınaztepe hattı için geçerli. Bana izin verilsin, para istemiyorum. Keşke yapsalar ama öyle bir şans göremiyorum. O yüzden kendim proje yapmaya başladım. Bizim en acil işimiz Halkapınar-Otogar. "Orada hızlı tren yapacağız." denildiği için, siyasi şov yapmamak için bu çalışmamızı dondurduk. Onu hızlı trenle birlikte konuşmamız lazım, er geç çözülür diye bakıyoruz. Narlıdere ve Buca metro hatları için sadece izin istiyoruz. Yapacaklarsa bile teşekkür ederim. Para kendilerinde kalsın, başka büyükşehirlere yapsınlar. Benim projelerim onaylansın, müracaat ettiğim zaman aksamasın, tek istediğim bu."

'BMC BU KENTİN DEĞERİ, MUTLAKA KALMALI'

Başkan Kocaoğlu, BMC fabrikasının İzmir'den taşınma çalışmaları konusuna da değinerek, şunları söyledi: "BMC, İzmir'in temel firmalarından bir tanesi. Daha dün, 50. yılını dolduran firma olarak EBSO'da ödül aldı. Buradan BMC'yi alan gruba seslenmek istiyorum; BMC, İzmir içerisinde herhangi bir OSB'de, büyük bir arazide konuşlanabilir, üretimini arttırabilir, yatırım yapabilir. Buradaki mevcut arsasını da o şekilde değerlendirebilir. Bugün BMC'yi tek başına düşünmezsiniz; yan sanayisiyle, orada istihdam edilen 20-25 bin kişiyle birlikte değerlendirmek lazım. BMC'nin bu kentten gitmemesi gerekir. Fabrikayı Kemalpaşa, Tire, Ödemiş ya da Bergama OSB'ye taşıyabilir ama siz eğer İzmir'i teşvikte 1. bölgede tutup diğer illerimizi 3. bölge yaparsanız bu sorun büyür. Hiç olmazsa İzmir'deki OSB'ler doluncaya kadar teşviklerin eşitlenmesi talebimizi buradan tekrarlıyorum."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim