• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Kocamaz’a Önemli Misyon

Başkan Kocamaz’a Önemli Misyon
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, önemli bir misyon üstlenerek, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, önemli bir misyon üstlenerek, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) eş başkanlığına seçildi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı 5. Olağan Kongresi ve Genel Kurulu Gaziantep'te gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan UCLG-MEWA Kongresi ve Genel Kurulu'na, 15 ülkeden 400 kişi katıldı. Kongrede, yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin sağlanması ve ilişkilerin teşvik edilmesi açısından önemli bir misyona imza atılarak, bu yılki zirvede "Göç, Kültür ve Gastronomi" konuları masaya yatırıldı.

UCLG-MEWA'nın 10 Nisan 2013-19 Nisan 2016 arasını kapsayan üç yıllık döneminin faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bilgilendirmeler ve çalışma dönemine ait faaliyet programlarının görüşüldüğü kongrede, UCLG-MEWA başkanı, yönetim kurulu ve konsey üyeleri seçimleri de gerçekleştirildi. Başkan Burhanettin Kocamaz, yapılan seçimlerde teşkilatın Eş Bakanı seçilerek önemli bir misyonu üstlendi.

Genel kurulda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin UCLG-MEWA Başkanı seçilirken, Filistin Belediyeler Birliği (APLA) Başkanı M. Musa Hadid, Lübnan/Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Mohamed Saadieh, Ürdün/İrbid Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Bani Hani ve İran/Tebriz Belediye Başkanı Dr. Sadegh Najafi de Başkan Kocamaz ile birlikte UCLG-MEWA Eş Başkanı oldu.

Seçimin ardından konuşan Başkan Kocamaz, yerel yönetimler arasındaki işbirlikleri sayesinde toplumların ve kültürlerin daha iyi ilerleyeceğini ve bu kongrelerin dünya ülkelerinin ortak sesi olduğunu belirterek, UCLG-MEWA Eş Başkanı seçilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Kocamaz’a Önemli Misyon

Başkan Kocamaz’a Önemli Misyon

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim