• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Kocamaz İnşaat Fuarı’nın Açılışına Katıldı

Başkan Kocamaz İnşaat Fuarı’nın Açılışına Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediye ve Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 10.'su düzenlenen Adana İnşaat 2016 Fuarı'nın açılış...

Mersin Büyükşehir Belediye ve Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 10.'su düzenlenen Adana İnşaat 2016 Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarın açılışında konuşan Kocamaz, bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıların ve gelen şehit haberlerinin yüreklerini dağladığını söyledi. Kocamaz, "Terörün ne kadar hain, ne kadar acımasız, ne kadar insanlık düşmanı olduğu bir kez daha görüldü. Önemli olan milletimizin birlik ve beraberliği, bu ülkenin geleceğine olan inancı ve içeride ya da dışarıda dostu düşmanı daha yakından tanıması ve gelecek için de ona göre tedbir alabilmesidir. Ben analarımızın gözyaşlarının sadece slogan olarak değil, artık gerçekten dinmesini, ocaklara düşen ateşlerin lafla değil icraat olarak söndürülmesini ve bu konuda yediden yetmişe bütün milletimizin ortak tavır koymasını temenni ediyorum" dedi.

Bu nedenle fuarın açılışını buruk şekilde yaptıklarını kaydeden Kocamaz, "Kentlerimizin durumu ortada, ülkemiz artık deprem kuşağı içerisinde, tehlike arz eden önemli bir bölge. Dolayısıyla bu fuarlar ülkemizdeki kentleşme açısından, yapıların güvenliği açısından çok önemli. Aynı zamanda bu fuarlar bilgilerin, görgülerin, deneyimlerin paylaşılabilmesi, insanların her geçen gün gelişen yeni teknolojilerden faydalanması açısından da önem arz ediyor" diye konuştu.

Kentlerdeki yapılaşma ve imar durumlarından da bahseden Kocamaz, "Kentlerimizdeki imar durumlarını biliyoruz. Maalesef geçmişten bu yana imar planları içerisinden çıkılmaz noktalara doğru sürüklenmiş ve çözüm olarak da kentsel dönüşüm artık herkesin dilinde. Geçmişte imar planlarını emlakçılar yapardı, imar planları da emlakçıların yaptığı o planlara göre yapılan binalara uydurulmaya çalışılırdı. Çok şükür o günler geride kaldı ama yeni bir tehlike daha var. Belediyelerin imar planları ile ilgili katı tutumunu, imar değişikliklerine yönelik ortaya koyduğu tutumu dolambaçlı yollardan delerek içinden çıkılmaz bir noktaya doğru da sürükleniyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz İnşaat Fuarı’nın Açılışına Katıldı

Başkan Kocamaz İnşaat Fuarı’nın Açılışına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim