• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Karaosmanoğlu: "Kadınlarımız İş Hayatında Daha Etkin Olmalılar"

Başkan Karaosmanoğlu: "Kadınlarımız İş Hayatında Daha Etkin Olmalılar"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurumlu İş Kadınları Platformu'na konuk olarak, kent üzerindeki kadın etkisinin artmasını...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurumlu İş Kadınları Platformu'na konuk olarak, kent üzerindeki kadın etkisinin artmasını istedi.

2015 yılında toplumsal konulara dikkat çekmek ve sosyal sorumluluk projelerine öncü olmak amacıyla kurulan Erzurumlu İş Kadınları Platformu'nun (ERKAD) bu seferki konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Çarşı Yapı içerisinde kurulan platform aynı zamanda iş kurmak isteyen kadınlara da bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştiriyor. ERKAD üyesi kadınlarla gerçekleştirdiği sohbette Başkan Karaosmanoğlu, "Kadınlarımızın iç göç nedeniyle uyum problemlerini en aza indirecek çalışmaları platformunuz bir sorumluluk olarak üstlenmelidir. Bu anlamda yerel yönetimler ve devletin kurumlarıyla yapılacak etkin projeler bu tür sorunların da önüne geçecektir. Ayrıca kadınlarımız iş hayatında da daha etkin olmalılar" dedi.

Erzurumlu İş Kadınları Platformu Başkanı Nihal Arslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette düşüncelerini kadınlarla paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sağlıklı nesillerin gelişmesinde güçlü, bilgili ve girişimci kadın ruhunun etkisi çok büyüktür. Bu nedenle sizlerin öncülüğünde ülkemizin ve kentimizin toplumsal sorunlarına karşı duyarlı, gelecek nesillerin daha donanımlı olması içinde milletimize rehber olmalısınız. Elbette yerel yönetimlerle istişare ve proje ortağı olarak hareket edecek, farklı meslek gruplarından katılımcılarla örnek bir topluluk oluşturacaksınız. Genç kızlarımız sizi örnek olacak ve ülkemiz onlarla daha yukarılara çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Doğaya ve yeşile değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ERKAD ormanı kurulması için de gereken desteği vereceğini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "Meslek sahibi olmak isteyen ve girişimci kadınlarımız için gerek KO-MEK gerekse ERKAD platformu içerisinde yapılacak eğitim kurslarına destek vereceğiz. Bu şekilde kadınlarımızın iş sahibi olmasıyla birlikte ülkemize değer katacaklar" ifadelerini kullandı.

Görüşmede Kocaeli üzerine öneriler, fikirler ve talepler de dile getirilirken, kadınların kent üzerine elinin daha fazla değmesi özellikle belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim