• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Karaosmanoğlu: “En İyi Yatırım Gençlere Yapılandır”

Başkan Karaosmanoğlu: “En İyi Yatırım Gençlere Yapılandır”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilgievleri ve Akademi Lise personeliyle yemekte buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilgievleri ve Akademi Lise personeliyle yemekte buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen programa katılan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Bilgievleri, Akademi Lise personeli ve aileleriyle yemekte bir araya geldi. Programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik ve Spor hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil hazır bulundu.

Antikkapı Restoran'da gerçekleşen programda Başkan Karaosmanoğlu eğitmenlere tavsiyelerde bulundu. Bilgievleri ve Akademi Lise eğitmenlerine hitap eden Başkan Karaosmanoğlu, "Bizler her şeyiyle mükemmel bir şehir imar edebiliriz. Yolları, kavşakları, köprüleri ile mükemmel bir şehir imar edilir, bu işin kolay tarafı. Bunları yaparken yeni yetişen nesli ihmal edersek işte o ihmal ettiğimiz nesil bizim yaptığımız işleri tarumar eder ve yaptıklarımızın bir kıymeti olmaz" dedi.

Yapılacak en güzel yatırımın gençleri hayata iyi hazırlamak olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Biz onları hayata iyi hazırlarsak, onlar da ileride daha güzel şehirler imar edecekler, daha güzeller yollar yapacaklar. O yüzden yatırımımızı gençlere yapmalıyız. Emek verdiğiniz o yavrular belki de geleceğin Fatih'i olacaklar. Belki de bir öğretmen, bir mühendis, savcı, kaymakam, vali olacaklar. Ancak bunlardan daha önemlisi derdi olan, davası, hedefi olan bir gençlik yetiştirmek için bu çalışmaları yapmalıyız" diye konuştu

Kocaeli genelinde 15 Bilgievi bulunduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Bilgi evlerimizin sayısı çok az, daha fazla olmalı. 350 bin öğrencimiz var biz bu öğrencilerin sadece yüzde 10'una ulaşabiliyoruz. Gençliğe daha fazla hizmet verebilmek için hizmet binalarımızın sayısını arttırmalıyız. Devletimizin eğitim sistemi yıllardır ideolojilere kurban gitmiştir. Bir anne baba olarak hepimizin en büyük kazancı evlatlarımızı hayırlı yetiştirmektir. Derdimiz sadece karnımızı doyurmak olmamalı. Gönül doymazsa, kalp doymazsa o insan açtır. İnsan parasını bir şekilde kazanır ancak ahlaklı, maneviyatla yetişmesi daha önemlidir" şeklinde konuştu.

Eğitimcilere, çocuklara daha heyecan ve umut vermeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, "Umutsuzluğun bizim kitabımızda yeri yoktur, asla umudunuzu kesmeyeceksiniz. Umutsuz insanın bir hedefi olmaz, başkasına da faydası olmaz" diyerek eğitmenleri umutlarını kaybetmeden çocukları yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Program sonunda Başkan Karaosmanoğlu, Bilgievleri ve Akademi Lise personeli ile toplu fotoğraf çekildi.

Başkan Karaosmanoğlu: “En İyi Yatırım Gençlere Yapılandır”

Başkan Karaosmanoğlu: “En İyi Yatırım Gençlere Yapılandır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim