• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesini Gezdi

Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesini Gezdi
Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Hayvanat Bahçesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye'nin ilk gergedanını ve yüzlerce hayvanı bünyesinde bulunduran Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın bu seferki konuğu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve beraberindeki heyetle parkı gezen Başkan Karaosmanoğlu, "Bu parkımız şehrimizin medarı iftiharıdır. Burayı işleten kardeşlerimiz fedakârlık yapıyorlar. Böyle bir yeri işletmek kolay bir şey değil ve masraflı bir hizmettir. Ama burayı kuran Faruk Yalçın ve evlatları gerçekten bu işi seviyorlar ve yapıyorlar. Buradan Kocaeli'de ki gençlerimize ve çocuklarımızın anne ile babalarına burayı ziyaret etmelerini öneriyorum" dedi.

İki yıllık bir çalışmanın ardından yedi gün süren bir yolculuğun ardından kentimize getirilen Hint gergedanı Samir'i de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu'na, Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz eşlik etti. 7 yaşında, 3,5 ton ağırlığındaki "Samir" için önümüzdeki yıl dişi bir gergedan daha getirileceği bilgisi verilirken, kırk yaşına kadar yaşayabildikleri ifade edildi. 450 metrekarelik kapalı alan ve üç dönümlük açık alanın oluşturulduğu gergedan Samir ziyaretçilerini beklerken, muhteşem görünümüyle misafirlerin meraklı bakışlarını üzerine topluyor.

Darıca Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın ziyaretinde açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, " İzmit'ten ve İstanbul'dan toplu taşıma hatlarıyla Hayvanat Bahçesine vatandaşlarımız rahatlıkla ulaşabilirler. Halkımız burada güzel bir zaman geçirebilirler. Burada göremedikleri hayvanları görebilir ve keyifli bir zaman geçirme şanslarını yakalamış olurlar. Sadece hafta sonu değil hafta içleri de bu park hizmet vermektedir. Bütün hemşerilerimiz Darıca hayvanat bahçesini görmelerini ve ziyaret etmelerini özellikle tavsiye ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hayvanat bahçesini gezerken kendi elleriyle zürafa sevdi ve birbirinden farklı hayvanlar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim