• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, katıldığı 3'üncü Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri kapanış programında öğrencilere önemli mesajlar...

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, katıldığı 3'üncü Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri kapanış programında öğrencilere önemli mesajlar verdi. Meslek seçiminin önemine değinen Başkan Karadeniz, "İnsan bir meslek seçmeden önce kendini iyi tanımalı. "Benim hangi özelliklerim bu mesleğe uyar" diye sormalı. İnsan, kendine ait özelikleriyle bir yerde olursa anlamlı olur" dedi.

3'üncü Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri kapanış programına katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, öğrencilere başarı ve kariyerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Küçükçekmece Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen program, Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi. Programa, Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

"DİŞ HEKİMLİĞİNİ SEVEREK YAPAMADIM"

Başkan Karadeniz, öğrencilere kariyerleri ile ilgili önemli mesajlar verdiği söyleşide, sorularını da cevapladı. Konuşmasına kendi kariyerini anlatarak başlayan Karadeniz, Şehremini Lisesi mezunu olduğunu ifade ederek, "İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdim. Lise yıllarımda matematik öğretmeni olmak istiyordum. Biraz da aile baskısıyla diş hekimliği okudum. Kendimi iyi bir diş hekimi olarak görüyorum. Fakat mesleğimi hiçbir zaman çok isteyerek yapmadım. Ben sosyal yönü ağır basan bir meslek arzu ettim" dedi.

"FAKÜLTEYİ BİTİRİN AMA ONUN SİZİ BİTİRMESİNE MÜSAADE ETMEYİN"

"Okuduğunuz fakülteyi siz bitirin. O sizi bitirmesin" sözleriyle konuşmasına devam eden Karadeniz, "İnsan bir meslek seçmeden önce kendini iyi tanımalı. "Benim hangi özelliklerim bu mesleğe uyar" diye sormalı. İnsan, kendine ait özelikleriyle bir yerde olursa anlamlı olur. Bana oğlumuz tıbbı bitirdi diye geliyorlar. Bir bakıyorum tıp çocuğu bitirmiş. Severek yapmadığınız işlerde başarılı olmanız pek mümkün değil. Başarılı olmaktan daha önemli bir şey varsa, o da mutlu olmaktır" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI 20 YIL ÖNCESİNDEN HEDEFİMDİ"

'20 yıl öncesinde Belediye Başkanı olacağımı biliyordum" diyen Başkan Karadeniz, "Bu iş benim tesadüfen geldiğim bir yer değil, hedefimdi. İnsanın hedefleri olmalı. Yaptığım işten zevk alıyorum. Her gün yüzlerce insanla yan yana geliyorum. Bir sürü insanla tanışıyorum. Beni zinde tutuyor bu durum. Hangi iş olursa olsun, kendinizi iyi tanıyın. Çünkü belki bir ömür o işi yapacaksınız. Sabrı, önemli bir silah ve güç olarak görüyorum. Ne kadar sabırlı olduğunuzu biliyor musunuz? Kişi, fark etse de fark etmese de her başarının arkası sabırdır. Sizlere sizden başka kimse yardım etmeyecek. Bunun farkına varın" diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Söyleşi sonunda Başkan Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'a günün anısına çiçek takdim etti.

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar

Başkan Karadeniz’den Öğrencilere Önemli Mesajlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim