• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Kara’dan Yeni Yıl Mesajı

Başkan Kara’dan Yeni Yıl Mesajı
KİLİS (İHA) Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yeni yıl mesajı yayımladı.

KİLİS (İHA) Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yeni yıl mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, yeni yıl yeni muhasebeler yapılması için bir fırsat bir zaman dilimi olduğunu ifade etti. Kara, "Bu vesileyle herkesin yeni yılını kutlamak isterim. Gönül ister ki her sene, bu mevsimler geldiğinde kendimizi ve yaptıklarımızı, sorgulamaya fırsat veren bir milat olsun. Bu mülahazada sizlere çalışmalarımızla ilgili geçen 2015 yılı ve gelecek yıllara dair bir değerlendirme yapmayı uygun buldum" ifadesini kullandı. Başkan Kara, "Her birim bazında yaptığımız çalışmalar, revizyon ve yenilemeler ilk başlarda tam olarak görülmese de artık her Kilis'te yaşayan herkesin taktirini toplayan bir noktaya geldi. Herkes değişimi görüyor ve belediyemize olan inançları artarak devam ediyor. 90 bin nüfusumuzla 120 Suriyeliyi barındıran. Etrafımızdaki ateş çemberinin içinde sakin bir liman ve huzur şehrini yaşatan Kilis, zor bir imtihandan geçiyor. Bu imtihandan hepimiz etkileniyoruz. Bunların farkındayız ve elimizden geldiğince halkımızın bundan etkilenmemesini, hizmetlerin aksamamasını sağlıyoruz" ifadesini kullandı.

"PLANLI İLERLİYORUZ"

Belediye Başkanı Hasan Kara, yapılan hizmet gözle görünür bilimsel verilerle izah edilir hale geldiğini kaydetti. Planlı ilerlediklerini belirten Kara, "Geçen açıklanan 2014 yılı belediye atık istatistiklerine göre, kişi başına günlük 1.20 kilogram düşen atık miktarı ile Kilis, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerini de geride bıraktı. 42 temizlik aracı ile bu hizmeti aksatmadan yürütüyoruz. Yollarımıza bugün itibariyle dökülen sıcak asfalt 180 bin ton, kavşak düzenlemelerimiz, 4 bin 820 metrekare kaldırım çalışması, bin 225 metre yürüyüş yolu, 20 bin 50 metrekare içme suyu hattı, 2 bin 724 metre yağmur suyu hattı, 3 bin 300 metre kanalizasyon, 923 adet kanalizasyon muayene bacası revizyonu, refüj düzenlemesi, yama ve kilit taşı yapımı ile büyük işleri özverili bir şekilde yaptık. Yollarımız artık eskisi gibi değil daha muntazam ve olması gerektiği gibi önümüzdeki yıllarda da bu şekilde devam edecek" dedi.

"BÜYÜK PROJELERE ÖNCÜLÜK ETTİK"

Belediye Başkanı Kara, su sıkıntısı sorunu çözülerek yeni hattan 22 bin abone bağlantısı yapıldığını belirtti. Başkan Kara, "Şehrin su sorununu çözecek yukarı Afrin, seve barajı, Musabeyli içme suyu ve sulama hattı gibi büyük projelere öncülük ettik. Gerekli temasları kurarak bu hizmeti Kilis'e kazandırdık.Parklarımıza yenilerini ekledik, eskileri revize ederek modern ve bakımlı parklar oluşturduk. Sögütlüdere mesire alanını yeniden canlandırdık. Bu ihtiyacın farkında olarak Resul Osman dağına Kilis için çok amaçlı bir kompleks park yapılması için hazırlıklara başladık bu konuda yapılması gereken girişimlerde bulunduk. Yaklaşık 3 bin dönümlük alana yapılacak mesire alanına piknik yapmaya ve gelenler için 400 adet kapalı oturma bankları koyarak vatandaşlarımızın rahat bir şeklide zaman geçirmelerini sağlayacağız. Şehrin güzelleşmesi adına 130bin lale soğanı ekiyoruz ve ekmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

KİLİS'TE DEĞİŞİM HER ALANDA SÜRDÜ

Kara, sosyal belediyecilik anlayışını ön plana çıkardıklarını, bir dönemi ayrıca hep birlikte yaşadıklarını vurguladı. kara, "Gerek sosyal projelerimiz gerek ramazan gecelerini renklendiren programlarımız gerekse kültür, sanat içerikli etkinliklerimizle, her kesime ama özellikle halkımızın daha mutlu ve ihtiyaçlarını karşılayıcı işler yaptık. Asri mezarlığı asfaltladık ve düzenleme yaptık, Cenaze hizmetlerimizle acılarınızı paylaşıp sizlerin en acı gününde yanınızda olduk. "Hoş Geldin Meleğim" projemizle yeni doğanlara kırklık seti hediyemiz, Üniversite, Hastane ve ihtiyaç duyulan semtlerde sabah çorba ikramımız, açtığımız kurslar, engeli araç şarj istasyonları ve birçok alanda hep ilkleri yaptık. Gıda bankamız eliyle kapı kapı bugüne kadar 18500 gıda kolisi, 45000 kişilik iftar yemekleri, 3200 adet kırtasiye seti,mama, engelli aracı, kıyafet ve birçok ihtiyaç alanlarında yardımlarında bulunduk.Zabıta ekiplerimizle kaldırım işgali, trafik tescil, izinsiz iş yerleri konusunda şehrin durumunu da göz önünde bulundurarak elimizden geleni fazlasıyla yaptık.Tüm bunları yaparken her türlü hassasiyeti gözettik. Yaşlılarımıza ücretsiz paso imkanı sunduk.Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettik. E belediyecilik hizmetleri ve otomasyona geçerek bir çok hizmetin sistematik olarak arşiv ve sorgulanmasını sağladık. Bu çalışmaların yapılması sırasında bir yandan da mali bakımdan istikrarlı bir tabloyu oluşturduk" ifadelerine yer verdi.

Başkan Kara, "Önümüzdeki yılda da her alanda çalışmalarımız sürecek.Kültür yolu geleneksel semt pazarı,eski evlerin restorasyonu, bayanlara yönelik sosyal ve spor tesisleri, mezarlığa yeni hizmet binası yapılacak. Kilis'e yakışan hizmeti birçok alanda çalışılan projeleri tüm birimlerimizle yapmaya devam edeceğiz. Daha güzel bir Kilis için şehrin yüzünü, kimliği öne çıkarak, dışarıda görünürlüğünü artıracak çalışmalar yapacağız. Kilis'e ünvan ve kahramanlık madalyası, nobel barış ödülü, sahabeler şehrimiz, ensar şehrimiz, zeytin, üzüm şehrimiz her adımında güzellikle dolu bu şehre gereken değerin verilmesini sağlamak bizim borcumuz bu hassasiyetleri taşıyoruz. Memleketimiz için zaman zaman Ankara'da yaptığımız ziyaretlerde bunları paylaşıyor ve destek istiyoruz. Bizler Kilis belediyesi olarak herkesin belediyesiyiz ve sizlerin her konuda Kilis'e ve yapılan güzel işlere sahip çıkmanızı istiyoruz. Bu şehir hepimizin. Bu düşüncelerle geride bırakılan yılın içinde yaşanan acıların sona ermesini, gelecek yılların da insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum..Siz değerli hemşerilerimin yeni yılını kutlar esenlikler dilerim" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim