• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Kale, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Başkan Kale, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı
Bahçeşehir Koleji tarafından her ay belirli meslek gruplarında başarılı çalışmalara imza atmış kişiler ile öğrencileri bir araya getiren "Sıra Sende"...

Bahçeşehir Koleji tarafından her ay belirli meslek gruplarında başarılı çalışmalara imza atmış kişiler ile öğrencileri bir araya getiren "Sıra Sende" söyleşisinin bu ayki konuğu İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale oldu. Mesleki ve siyasi hayatına dair tecrübelerini öğrencilere aktaran Başkan Kale, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"Öğrencilerin günümüz gençliği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Sizlerin yaşadığı bu zaman dilimiyle bizlerin yetiştiği an arasında ciddi farklar var. Günümüz gençliği teknolojik olanakları kullanarak her türlü bilgiye ulaşabilme imkanına sahiptir. Bu nedenle siz değerli gençlerimize çok güveniyorum. İnanıyorum ki ülkemizin aydınlık yarınlara taşınmasının teminatı siz gençlersiniz" dedi.

"BİREYSEL YETENEK VE EKİP ÇALIŞMASINA ÖNEM VERMELİSİNİZ"

Mesleki hayata dair yaşadığı süreç hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kale, "İş yaşamında sıkıntı ve problemler her zaman olur. Önemli olan bireysel yetenekleriniz ile birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınızla ekip olabilmek. Takim ruhunu ortaya koyabilmektir. Sizler, bireysel beceri ve yeteneklerinizi geliştirin. Mesleki hayata atıldığınızda yaşayacağınız güçlükleri bireysel yeteneklerinizle birlikte takım ruhuna sahip olmanızla atlatabilirsiniz. İş ve geleceğinize dair planlarınızı belirleyin hedeflerinizi ortaya koyun. Ve kendinize olan öz güveninizle birlikte çalışın. Şuna inanın ki bir insan yeter ki bir şeyi kafasına koysun. Karşılaşacağı tüm güçlükleri atlatır. Çünkü, insanlar kendilerine olan öz güvenlerini kazandıklarında başaramayacakları hiçbir iş yoktur" dedi.

SİYASETE NE ZAMAN? ATILDINIZ NELER YAŞADINIZ ?

Hayat şartlarına bağlı olarak eğitim ve iş yaşamında önemli sorunlarla karşı karşıya kalmasına rağmen kendisince ortaya koyduğu hedefleri birer birer başardığını dile getiren Başkan Kale'ye bazı öğrencilerin "Türkiye ve uluslar arası alanda kariyer yapmış mesleki anlamda başarılı olmuş bir Gürşat Kale neden siyaset düşündü" şeklindeki sorusuna "Başta da söylemiştim. Biz insanların idealleri ve hedefleri olmalıdır. Özellikle gençlik yıllarımdan bu yana fikri anlamda hep siyasetin içerisinde yer aldım. Mesleki anlamda ülkemiz ve aydınlık yarınlarımızın teminatı olan siz gençlerimize faydalı olabilmek için çaba sarf ettim. 32 milletle çalışma olanağı elde ettim. Elde ettiğim bu bilgi birikim ve tecrübeyle doğup büyüdüğüm ilçeme ve halkıma hizmet etmeye karar verdim. Bazı arkadaşlarımızın destek ve önerileri doğrultusunda 2009 yılında İncirliova Belediye Başkanlığına aday oldum. Seçimlere kısa bir süre kala çalışmalarımızı başlattığımız için de kendimizi vatandaşlarımıza anlatamadığımı düşünüyorum. Daha sonra mensubu bulunduğum siyasi partimin ilçe başkanlığı görevini üstlendim. 2014 yılında yapılan seçimlerde de tekrar aday olup vatandaşlarımızın destekleriyle seçildim. Dediğim gibi siz kendinize inanır ve çalışırsanız başaramayacağınız iş yoktur. Bizler de bireysel ve takım çalışmalarımızla kendimizi ilçe halkımıza anlattık ve onlara hizmet etmeye geleceğimizi söyledik. Halkımız da bizi bu göreve layık görerek beş yıllık yetki verdi" şeklinde konuştu.

GENÇLİK VE SİYASET HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bir öğrencinin ülke genelinde yaşanılan sorunlara, Türkiye'nin ciddi başarıların altına imza atamadığına birçok alanda gelişemediğini gençlerin siyasi gelecekten kaygılandığına dair görüşlerini dile getirmesi üzerine Başkan Kale; "Ülkemiz de aktif bir genç kitlesi vardır. Gençlerimiz her zaman siyasetle iç içe büyümüşlerdir. Bugün kitle iletişim araçları bizlere sunduklarıyla gerçekler arasındaki çelişki ve farklılıkları sizler ayırt etmelisiniz. Gençlerimiz milli ve manevi değerlerine bağlı olarak ülkenin her alanında olması gerektiğini düşünüyorum. Elbette içinizde ilerleyen yıllarda siyasete atılmayı ülke yönetiminde aktif rol almayı düşünen de olacaktır. Bu nedenle ülke gerçeklerini iyi analiz etmemiz, dünya düzeni hakkında bilgi birikimine sahip olmamız gerekmektedir. Dün bizler gençtik bugün ülkemizin değişik yerlerinde hizmet veriyoruz. Yarın da sizler ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Bu nedenle en başında da söylediğim gibi ben sizler gibi karamsar düşünmüyorum. Ülkemizin teminatı olarak siz değerli gençlerimizi görüyorum. İnanıyorum ki sizler ülkemizi hangi alanda temsil ederseniz edin. Bizlerden daha iyi yönetecek ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak. Her alanda başarılı sonuçlar alacaksınız" dedi.

Başkan Kale, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Başkan Kale, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Başkan Kale, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim