• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan Kafaoğlu teşkilatlara moral verdi

Başkan Kafaoğlu teşkilatlara moral verdi
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Sındırgı, Bigadiç ve İvrindi ilçelerinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İlçe Danışma...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Sındırgı, Bigadiç ve İvrindi ilçelerinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İlçe Danışma Meclislerine katıldı. Danışma meclislerinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Balıkesir'in kuruluşu var, kurtuluşu var 2019 yılında diriliş zamanı olacak" dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu ilk olarak güne Bigadiç ilçesinden başladı. Balıkesir AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile birlikte ilk olarak Bigadiç İlçesi Yeşilli Camiinde sabah namazını eda ettikten sonra, Bigadiç Belediyesini ziyaret etti ve Başkan İsmail Avcu'dan belediyenin çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Kafaoğlu daha sonra ilçe esnafını gezdi, esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu. Başkan Kafaoğlu Bigadiç temaslarının ardından İl Başkanı Hasan Demiraslan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile beraber Sındırgı ilçesine geçerek AK Parti Sındırgı İlçe Danışma Meclisine katıldı. Kafaoğlu Sındırgı meclisinin ardından daha sonra Bigadiç İlçe Danışma Meclisine oradan da İvrindi İlçe Danışma Meclisinde yer aldı. İvrindi İlçe Danışma Meclisinde İl Başkanı Hasan Demiraslan, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar da yer aldı. Başkan Kafaoğlu 3 ilçede gerçekleşen danışma meclislerinde ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe yöneticileri ile buluştu.

Çileyi çeken teşkilatlardır

Danışma meclislerinde konuşan Başkan Kafaoğlu: "Teşkilatlar olmadan belediye başkanları olamaz, meclis üyeleri olamaz, milletvekilleri olamaz. Çileyi çeken teşkilatlardır, özellikle belediye başkanlarımız teşkilatların değerini bilmesi lazım, teşkilatların gönlünü alması lazım. Bunu asla aklımızdan çıkarmamamız lazım. Zaman zaman belediye başkanlarını çok büyük tehlikeler bekler, etrafındaki insanlar onu hep "Sayın Başkan sen olmasaydın bu olmazdı, sen olmasaydın bunu yapamazdık" diye devamlı etrafta şişiren insanlar çok olur. Belediye başkanları bu etrafındaki halkayı aşan insan olacak, bunlara kulak vermeyecek, dışarıda vatandaş ne diyor, teşkilat mensupları sahada nelerle karşılıyor bunları mutlaka dikkate almalı. Bunları dikkate almazsak seçimlerde sıkıntı yaşarız. Siyasi savaş var, ekonomik savaş var, silahlı savaş var, biz hala sen - ben kavgasıyla bu davaya zarar veremeyiz. Bizim çalışmalarımız sadece Sındırgı, Bigadiç, İvrindi ve Balıkesir için değil, Türkiye için değil, bütün mazlum ülkeler ve gönül coğrafyasındaki ülkeler bize bakıyor, demokrasilerde en büyük güç oydur. 15 yıldan bu yana oylarımızı arttırmasaydık iktidarda durabilirmiydik. Bunda her birinizin emeği var. İçimizdeki kırgınlıkları bir kenara bırakarak kucaklaşma zamanı. Balıkesir'in artık kuruluşu var, kurtuluşu var şimdi hep beraber 2019'da diriliş zamanı diriliş."

Başkan Kafaoğlu konuşmasının geri kalan bölümünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken, suda yapılan %25 ve %50'lik indirimlerin diğer illerde örnek gösterildiğini ve hatta Manisa Büyükşehir Belediyesinin %10'luk zam talebinin bile bu gerekçeyle gerçekleştirilemediğini söyledi. Belediye bünyesindeki kiralanan araçlarla ilgili de konuşan Kafaoğlu bu yıl için 100 adet aracın kiralanmasından vazgeçilerek buradan elde edilecek ek kaynağın yatırımlara yönlendirileceğini dile getirdi. BTT araçlarındaki %33'lük komisyon indirimi ile toptancı hali esnafının kiralarının %33 oranında düşürülmesiyle de esnafın yüzünün gülmeye başladığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim