• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Kafaoğlu, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Başkan Kafaoğlu, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi
Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve geldiği 2 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve geldiği 2 yıllık görev süresini değerlendirdi. 2 yılda yapılan hizmetleri anlatan ve 2016 yılı projelerinden bahseden Başkan Kafaoğlu, kendisine yöneltilen soru üzerine de terörle ve paralel yapı ile mücadelede taviz verilmeyeceğini, üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek 2 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi. Sunum eşliğinde çalışmaları aktaran Başkan Kafaoğlu, "24 ayını dolduran bir belediyeyiz. Balıkesir'in en büyük ilçesiyiz. Toplamda 107 ayrı noktaya hizmet veriyoruz" dedi. İlk olarak Altıeylül Belediyesi'nin önemle üzerinde durduğu ALGEM projesini anlatan Kafaoğlu, proje ile 2 ayrı ödül aldıklarını kaydetti. Kuruluşundan bu yana ALGEM'e bin 103 başvuru yapıldığını ve 684 vatandaşa AL-KART verildiğini anlatan Kafaoğlu, ihtiyaç sahiplerinin buradan faydalandıklarını söyledi. ALGEM'in gördüğü ilgi dolayısı ile ALGEM-2 binasının çalışmalarına başladıklarını ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde ikinci bir bina kuracaklarını müjdeleyen Zekai Kafaoğlu, çalışmalarında insan odaklı faaliyetler yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi. 2014 yılında 54, 2015'de ise 84 çocuğun toplu sünnet törenleri ile erkekliğe ilk adımı attığını söyleyen Kafaoğlu, "Toplu sünnet törenlerinin dışında yine 2016'da 75 kişiye İşkur ile ortak olarak girişimcilik seminerleri verildi. Amacımız burada insanlara bir nevi balık tutmasını öğretebilmek. Bu vatandaşlarımıza da bir meslek öğreterek iş sahibi yaptık" şeklinde konuştu.

Fen İşleri Şube Müdürlüğü'nün hizmetlerini anlatan Kafaoğlu, "600 bin metrekare kırsal mahallelerimize kilit parke taşı döşedik. 800 bin tondan fazla alt yapı malzemesi kullandık. Vatandaşlarımızın kırsal mahallelerde ruhsatlı-imarlı yerlerde yaşaması için projelerde bulunduk. Kırsal mahalle mezarlıklarında bordür çalışmalarında bulunarak, vatandaşlarımızın vefat eden yakınlarını daha rahat ziyaret edebilmesi için projeler geliştirdik. Park ve bahçeler konusunda ise çalışmalarımız oldu. 180 parkın bakımını yaparken, 17 yeni parkı vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdık. Yaptığımız çalışmalar ile Altıeylül ilçesinde bulunan yeşil alan 2 yılda 13 bin metrekare arttı" dedi.

Çöplerin atıldığı ve yerin altında muhafaza edilen yerkonlarla ilgili açıklamada bulunan Başkan Kafaoğlu, kısa bir süre sonra Altıeylül'de yapılacak inşaatlarda 20 daireyi geçen apartmanlarda yerkonların inşaat projesinde gösterileceğini bildirdi. Ayrıca kardeş Ümraniye Belediyesi ile yapılan anlaşma çerçevesinde kendilerinin Altıeylül'e bir kültür merkezi yapacağını söyleyen Kafaoğlu, yapılacak kültür merkezine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın adını vermeyi düşündüklerini kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELE VE PARALEL YAPI

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 2 yıllık icraatını içeren sunumun ardından soruları cevapladı. Kendisine yöneltilen soru üzerine terörle mücadele konusuna değinen Kafaoğlu, "78 milyon vatandaşımız şuan şehit olmayı göze almıştır. Çanakkale'de en çok şehit veren illerden birisidir Balıkesir. Düşmana Ayvalık'ta ilk kurşunu sıkarak direniş gösteren yine hemşehrilerimizdir. 101 yıl önce Çanakkale'de Çanakkale'yi geçilmez yapan ruh, bugün Türkiye'yi geçilmez yapıyor" dedi.

Paralel yapı ile mücadele konusuna da değinen Kafaoğlu, "Paralel yapı devletin 1 numaralı meselesidir. Bu konu kabul edilecek bir şey değil. Paralel yapı, terör örgütü olarak adlandırılıyor. Bu devletin güvenlik güçleri var, istihbaratı var. Bize bir bilgi iletilirse bizde gereğini yaparız. Bu konuda teyakkuz halindeyiz" dedi.

Son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile Balıkesir Valisi Mustafa Yaman arasında yaşanan gerilime de değinen Kafaoğlu, "Vali ile Büyükşehir Belediye Başkanımız arasındaki gerilim konusu bizi aşacak bir konudur. Ancak biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Kafaoğlu, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Başkan Kafaoğlu, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Başkan Kafaoğlu, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Başkan Kafaoğlu, 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim