• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Başkan İmamoğlu’ndan Yaşam Vadisi’ndeki “heykel” saldırısıyla ilgili açıklama

Başkan İmamoğlu’ndan Yaşam Vadisi’ndeki “heykel” saldırısıyla ilgili açıklama
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yaşam Vadisi'nde bulunan Rauf Denktaş Heykeli ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yaşam Vadisi'nde bulunan Rauf Denktaş Heykeli ile ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "Buraya gelip bu anıta temasta bulunan ve bu tahribatı yapan 5-6 kişinin ne tarihten haberi var, ne buradaki anıtın anlamından haberi var. Onun için yapılan bu tahribatla kime zarar verdiklerini bilmediklerini düşünüyorum" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yaşam Vadisi'nde bulunan Rauf Denktaş Heykeli'ne yönelik yapılan spekülatif haberlere ilişkin, Rauf Denktaş anıtı önünde yapılan basın açıklamasına siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katılarak, saldırıyı yapanları kınadı.

"Anıt en hızlı bir şekilde tamir edilecek"

Anıta saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, anıtın tamir edileceğini belirterek, "Hemen yarından sonra bu anıtı saracağız, heykeltraşlarımız, sanatçılarımız analizlerini yapacaklar. En kısa zamanda, ben tahmin ediyorum ki her gün de vatandaşımız gelecek burada çalışan heykeltraşlarımıza suyunu verecek, sandviçini verecek, onlara da yardımcı olacak, anıt en hızlı bir şekilde tamir edilecek. Saldırıyı yapanları, ülkücü gençlik diye tabir edilen gençliği ülkücü gençlik olarak asla kabul etmiyorum. Ben hepsini tanıyorum, masum çocuklar. Buraya gelip bu anıta temasta bulunan ve bu tahribatı yapan 5-6 kişinin ne tarihten haberi var, ne buradaki anıtın anlamından haberi var, onun için yapılan bu tahribatla kime zarar verdiklerini bilmediklerini düşünüyorum" dedi.

"Çok üzücü, çok yazık"

Beylikdüzü'nde tarihi yaşatmak için bir anıt ortaya koyduklarını belirterek sözlerini sürdüren İmamoğlu, "Bu kapsamda bunun çalışmalarına başladık. Çalışmalar kapsamında aileyle irtibata geçtik, aynı zamanda Denktaş Vakfı ve Kıbrıs'taki muhtelif kurum ve kuruluşlarla da irtibata geçtik ve bizden alternatif tasarımlar istediler. Biz de kendilerine 3 tasarım gönderdik. Bu üç tasarım içerisinden kabul edilen tasarım üzerinden anıtın yapılmasına karar verdik. Kabul edilen anıtı bize yolladılar, kabul edilen anıttı bu. Tabi ki anıtın odak noktası Rauf Denktaş. Ama anıt insanlara bir şeyleri hissettirmeli, yaşananları aktarabilmeli. Dolayısıyla bizler de yaşananları hissettirmek, yaşananları bugüne aktarabilmek adına çalışılan bu kompozisyonu, burada rahmetli Rauf Denktaş'la beraber yine çok sevdiği "Benim İki Bayrağım Var" şiir, ve hemen sağında mücahit askerlerle kahraman Türk askerleri ve Kıbrıs Türkü askerlerin ellerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı ve aynı zamanda Türk bayrağı olduğu rölyefi görüyorsunuz. Yine sol tarafımızda Londra'da yapılan Kıbrıs devletinin anlaşması, o dönem sözleşmeyi imzalayan Makarios, Dr. Fazıl Küçük ve Birlemiş Milletler temsilcisi, evet, o fotoğrafta rahmetli Rauf Denktaş yoktur. Yine Kıbrıs'ın mücadeleci kahramanlarından Dr. Fazıl Küçük vardır. Zaten bu rölyefte verilen zararla, ortaya çıkan bu manzarada ne yazık ki Dr. Fazıl Küçük'ün yüzünü darbeleyen kişilerin zaten tarihi bir süreci bilmediklerinin, Kıbrıs'ın ne olduğunu, orada ne olup bittiğinin bilmediklerinin bir ispatıdır. Makarios'un heykeli dikildi, Makarios'un anıtı yapıldı, partimizin ve genel başkanımızın ismi de kullanılarak açılışı yapıldı şeklinde benzetmelerle haberler yapıldı. Çok üzücü, çok yazık" diye konuştu.

"Ne yazık ki hiçbir tedbir alınmadı"

Saldırının olduğu gün kalabalık bir grubun Yaşam Vadisi'ne doğru yürüdüklerini gördüklerini belirten İmamoğlu, "Bunun üzerine emniyet güçlerini bilgilendirdik. O yerden buranın yürüyüş süresi 10-15 dakika arası ve ne yazık ki hiçbir tedbir alınmadı. Kalabalık grubun dağıldığının ve 5-6 kişinin burada o eylemi gerçekleştirdiğinin görüntüleri biz de var. Bunları emniyetle de paylaştık. Ben o çocuklara doya doya burada Kıbrıs'ı anlatmaya hazırım. Doya doya rahmetli Rauf Denktaş'ı anlatmaya hazırım. Lütfen buyursunlar gelsinler, onlar bizim evlatlarımız, başımızın üstünde yerleri var" dedi.

"Provokatif söylemlerde bulunan tüm siyasi kimlikleri kınıyorum"

Olay sonrası provokatif söylemlerde bulunan siyasi kimlikleri kınadığını belirterek konuşmasını sürdüren İmamoğlu, "Bu olay olduktan önce ve sonra, koca koca makamları işkal edip siyaset yaptığını düşünen, ve ne yazık ki milli duyguları; bayrağı, dönem dönem inancımızı siyasete alet edip, insanların onuruna gururuna dokunacak birtakım hamlelerin gerçekleşmesine vesile olan provokatif söylemlerde bulunan tüm siyasi kimlikleri kınıyorum. Yapılan bu eylemin ne ülkücü camiaya ne de Milliyetçi Hareket Partisi'ne asla ve asla mal edilmesini şiddetle kınıyor ve doğru bulmuyorum. Ne onlar ülkücü gençliği temsil edebilir ne de Milliyetçi Hareket Partisi'nin en ufak bir dahli yoktur. Kaldı ki başta ilçe başkanı olmak üzere birçok siyasi üst düzey kimlik beni arayarak geçmiş olsun dileklerini, buna ülkücü gençliğin üst düzey yöneticileri de dahil, yanlış yapıldığını ve bunun sorgulanacağını tarafıma iletmişlerdir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, basın açıklaması sonrasında ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş'ın saldırıya ilişkin yaptığı açıklama televizyon ekranından izletildi.

Başkan İmamoğlu’ndan Yaşam Vadisi’ndeki “heykel” saldırısıyla ilgili açıklama

Başkan İmamoğlu’ndan Yaşam Vadisi’ndeki “heykel” saldırısıyla ilgili açıklama

Başkan İmamoğlu’ndan Yaşam Vadisi’ndeki “heykel” saldırısıyla ilgili açıklama

Başkan İmamoğlu’ndan Yaşam Vadisi’ndeki “heykel” saldırısıyla ilgili açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim