• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Gürkan’dan Referandum Eleştirilerine Sert Cevap:

Başkan Gürkan’dan Referandum Eleştirilerine Sert Cevap:
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün kentte gerçekleşen referandum sonuçlarının eleştirilerine cevap verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün kentte gerçekleşen referandum sonuçlarının eleştirilerine cevap verdi. Başkan Gürkan, "Ben de bilirim üst yapı yapmayı, çiçek ekmeyi, asfalt yapmayı, refüj yapmayı, trafoyu, merdivenleri boyamayı" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı, il genelinde "İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusunu vatandaşlara sorarak referandum yaptı. Söz konusu referandumda 61 bin 228 vatandaş sandık başına gitti. Referandumda 60 bin 226 "Evet', 630 "Hayır" oyu kullanıldı. 372 oy ise geçersiz sayıldı.

Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Gürkan, dün kentte gerçekleşen referandum sonuçlarını değerlendirdi. Yapılan eleştirileri yerinde bulmadığını ifade eden Başkan Gürkan, "'Referandumu niye yaptınız?" diyenler var, gereksiz bulanlar var. Şeklini beğenmeyenler var. bunların hepsi bir görüştür. Biz de halka sormayı uygun gördük, doğru bulduk. Mahallelere seçmen listeleri koymadık. İmza almadık ve kimlik sormadık. Özgürce bir ortam olsun istedik. Bir arkadaşımız sosyal medyada "Bu nasıl referandum ben 3 ayrı mahallede 3 ayrı oy kullandım." Bu da sizin kalitenizi gösteriyor. Eğer siz vatandaşa verilen güveni suistimal ediyorsanız, kalitenizi ortaya koyuyor" dedi.

"GÜNAYDIN DİYORUM"

Referandum sonuçlarının bağlayıcı sonuçları olmadığı eleştirilerine cevap veren Başkan Gürkan, "Bunun bağlayıcı bir sonucu olmadığını yazmış bazı arkadaşlar. "Günaydın" diyorum, hoş geldiniz. Bağlayıcı bir sonucu olsa resmi referandum yaparız. Hukuki anlamda bağlayıcı bir sonucu yok. Ama ahlaki anlamda, siyasi anlamda ve vicdani anlamda bizim için bağlayıcı sonucu var. Bu arkadaşların bulunduğu nokta anlamıyla bunu anlamalarını beklemiyorum. Görebilmiş olsalardı. Bugün bu kürsüden benim yerine sizinle onlar konuşuyor olacaktı. Halktan hiçbir zaman yetki almayı becerememiş insanlar, ahkam kesiyorlar" açıklamasını yaptı.

"ÇİÇEK EKMEYİ BEN DE BİLİRİM"

Edirne'nin kuruluşundan bu yana ilk başkanından son başkanına kadar tüm sorumluluğu üstlendiğini ifade eden Başkan Gürkan, "Ben geçmişi, 1867 kurulan Edirne Belediyesi'nin ilk başkanından son başkanına kadar tümünün sorumluluğu üstüme alıyorum. Belediye başkanıysanız tüm vücudunuzu taşın altına koyacaksınız. Yoksa ben de bilirim üst yapı yapmayı, çiçek ekmeyi, asfalt yapmayı, refüj yapmayı, trafoyu, merdivenleri boyamayı" dedi.

"EKOLOJİK DENGEYİ BOZMAYAN EDİRNE İÇİN"

Kentte yaşanacak sıkıntılar nedeniyle şimdiden özür dileyen Başkan Gürkan, "Ben şimdiden yaşanacak sıkıntılar için Edirnelilerin affını diliyorum. Bu mücadele, çocuklarımız, torunlarımız için onlara daha sağlıklı daha yaşanabilir bir kent bırakmak için. Çeşmeden su içilebilen bir Edirne için bu mücadele. Çevreyi kirletmeyen, ekolojik dengeyi bozmayan Edirne için bu mücadele" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim