• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Edirne Mahalle Muhtarları Derneği'nin düzenlediği geceye katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, demokrasinin gerçek anlamda temsilcisinin mahalle...

Edirne Mahalle Muhtarları Derneği'nin düzenlediği geceye katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, demokrasinin gerçek anlamda temsilcisinin mahalle muhtarları olduğunu söyledi.

Edirne Mahalle Muhtarları Derneği'nin, Ağa Köşkü restoranda düzenlediği yemeğe Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Hakan İşcan, Selçuk Çakır, Hüsnü Güler ile derneğe üye olan çok sayıda muhtar katıldı. Yemekte konuşan Edirne Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, Edirne Belediyesi'ne ve Başkan Gürkan'a muhtarlara verdiği katkı ve destekten dolayı teşekkür etti.

Yerel yönetimlerin en önemli ayağının muhtarlıklar olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "Türkiye'de demokrasinin gerçek anlamda temsilcisi sizlersiniz. Doğrudan demokrasinin örneğisiniz. Muhtarlar belediyelerle birlikte bir anlamda mütemmim cüzi (bütünleyici parça) oluşturuyor. Belediyelerin mahalle ve köy muhtarlarıyla bir arada çalışması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Geçen yıl bazı köylere durak koyduklarını anlatan Gürkan, "Bu talep giderek artıyor. Bütçemizi yüzde 50 oranında toparladık. Önümüzdeki süreçte daha da rahatlayacağız. Köylerimizi mahallelerimizden ayırmıyoruz. Yasalar bizi zorlasa da köylerimiz için bir takım hizmetler yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşanan terör olaylarından dolayı hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Gürkan, "Türkiye bir ateşten geçiyor. Bu mücadele sürecek. Türkiye Cumhuriyeti masalarda değil, savaş meydanlarında kuruldu. Bu nedenle her ne sebepten olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'nden; kimse bir avuç toprak bile alamayacak" diye konuştu.

Başkan Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Başkan Gürkan, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim