• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Görmez 21 Aylık Süreçteki Hizmetleri Değerlendirdi

Başkan Görmez 21 Aylık Süreçteki Hizmetleri Değerlendirdi
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Revize edilen imar planı ile 400 yeni fabrikanın yatırımı için potansiyel alan oluşturduk. Bu ilçemizin...

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Revize edilen imar planı ile 400 yeni fabrikanın yatırımı için potansiyel alan oluşturduk. Bu ilçemizin önünü yatırım alanında açtı" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluşarak göreve geldiği 21 aylık süreçte yapılan yatırımları anlattı. Torbalı'nın büyük hedeflere odaklandığını, kamu yatırımlarının yerel projelerin kaldıracı haline geldiğini ifade eden Görmez, inşaatına başlanan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi'nde mutlu sona gelindiğini söyledi. SGK hizmet binasının bittiğini, yapımı belediyece tamamlanan huzur evinin yakında açılacağını, 22 aylık sürece 100 kilometre asfaltlama yaptıklarını dile getiren Görmez, "Merkezdeki yedi mahallemiz için kent meydanları projesi hazırladık. Bunları da yavaş yavaş uygulamaya sokuyoruz. Torbalı'yı şantiye alanına çevirdik. Her noktada olmaya her vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Devlet demir yolları tarafından belediyemize devri beklenen kent merkezindeki 15 dönümlük alanı kazandırdık bugünlerde Ankara'dan onayı gelecek. Kemalpaşa yolu üzerinde il özel idaresine ait 120 dönümlük asfalt Plent tesisi yeriyle beraber belediyemize tahsis edildi. Ayrancılar, Torbalı merkez, Atatürk Mahallesi ve Özbey'e 5 Aile Sağlık Merkezi'nin projelendirilmesi ve yer tahsis edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Torbalı şubesinin burada kurulmasını sağladık. Revize edilen imar planı ile 400 yeni fabrikanın yatırımı için potansiyel alan oluşturduk. Bu ilçemizin önünü yatırım alanında açtı" dedi.

Torbalı'nın üniversite hayaline vurgu yapan Başkan Görmez, ilçede had safhaya ulaşan derslik sorununu çözmek amacıyla milli eğitime 50 bin metrekare arsa bağışlanması sonucu 20 civarında okulun yatırım programına dahil edildiğini hatırlattı. Görmez, "Yeni sosyal tesisler, parklar, yaşam alanları, bisiklet yolları, spor sahaları için 12 bin metrekarelik arsa istimlak ederek 3 milyon TL ödeme yaptık. Yıllardan beri doğal gaz talebinde bulunan Atatürk Mahallesi'ne doğal gaz hattı çekildi. Onlarca okulun, sağlık ocağının bahçe, çevre düzenlenmesi ve onarımını gerçekleştirdik. İlçemizdeki yeşil alanların sayısının artırılması amacıyla 25 adet çocuk oyun alanı ve 15 adet fitness alanı yapıldı ve halkın kullanımına sunuldu. Spor ve sağlık için yeni alanlar imar ettik. Sevgi yolu yürüyüş ve bisiklet yolu projesini ve Sultan Abdülhamit Han Bulvarı yürüyüş yolu ve spor alanları projesini hazırladık. Nüfusu her geçen sene artan kentin nefes alan bir yapıya kavuşturulması adına altı mahallemiz için meydan projesi hazırlandı. Torbalı Belediyesi Pancar, Pamukyazı, Kırbaş, Kuşçuburun, Çaybaşı Yeni Mahallede düğün salonları Yapılıyor. Pamukyazı ve Ayrancılar Suyunbaşı sosyal salonlarının inşaatı ise bitti" şeklinde konuştu.

"130 SOKAKTA ASFALT ÇALIŞMASI YAPILDI"

Görmez, tarımla sanayiyi, turizmle kalkınmayı, sağlıklı konut ve kentleşmeyle büyümeyi amaçladıklarını ifade ederek, "İlçemizde heba edilen yüzlerce ton çöpü ekonomiye geri kazandırmak amacıyla başlattığımız çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm için proje sonuçlandı. Belediyemize ait toplama ayırma tesisi hizmete girdi. Yüzlerce ton çöp atığını ekonomiye geri kazandırdık. Halkımızın ibadetini gönül rahatlığıyla yapmasını temin için merkez ve civarda tadilat bekleyen camilerimiz restore edildi, bakım onarımları yapılıp halıları yenilendi ve eksiklikler giderildi. Belediye hizmetlerinin daha geniş alanlara yayılması için bünyemize yeni araçlar kazandırdık. Takviye edilen araç filomuzla hızlı ve etkin hizmet anlayışımızı güçlendirdik. Alt ve üst yapısal anlamda ihmal edilmiş olan kimi mahallelerimizde imar çalışmaları başlattık. Atatürk Mahallesinde 15 metre genişliğinde bulvar çalışması tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. Muhtelif sokaklara 70 bin metrekare kilit parke 8 bin 772 metre bordür taşı döşenmiştir. Toplamda 130 sokakta asfalt çalışması 138 sokakta da sathi kaplama çalışması yapılmıştır."

Başkan Görmez 21 Aylık Süreçteki Hizmetleri Değerlendirdi

Başkan Görmez 21 Aylık Süreçteki Hizmetleri Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim