• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Gökçek Elmadağ’da

Başkan Gökçek Elmadağ’da
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Elmadağ'a son 3 yılda 169 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirterek, "Kargalı Barajı'na ek olarak...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Elmadağ'a son 3 yılda 169 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını belirterek, "Kargalı Barajı'na ek olarak 4,5 milyon metreküp kapasiteli baraj yapacağız. Böylece Elmadağ'da su sorunu kalmayacak" dedi.

Başkan Gökçek, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi ilçelerde yaptığı mitinglerin dördüncüsünü Elmadağ ilçesinde gerçekleştirdi. Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan Elmadağlılara hitap eden Başkan Gökçek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yerel seçimlerinde verdiğimiz sözleri yerine getirip getirmediğimizin hesabını verelim" diye konuştu.

Büyükşehirin çevre ilçeler olarak tanımlanan 17 ilçesine eski parayla 2,5 katrilyon yatırım yaptığını belirten Gökçek, Elmadağ'a da 3 yıl içinde 169 milyon liralık yatırım yaptığını söyledi. Başkan Gökçek, altyapıdan üstyapıya, sosyal yardımlardan çevre düzenlemelerine kadar Büyükşehir Belediyesinin son 3 yılda Elmadağ'a yaptığı ve yapacağı yatırımlar ile hizmetleri anlattı. Gökçek, Fen İşleri Daire Başkanlığının Elmadağ'a 3 yıl içinde 103 milyon TL'lik bütçeli yatırım yaptığını belirterek, bu kapsamda 344 bin ton asfalt döktüğünü, 5 köy yolunu asfaltladığını, bin 76 metre bariyer döşediğini, 130 kilometre yol açım, bakım ve tarım yolu, 41 kilometre sanayi yolu yaptığını, 100 bin 291 metrekare kaldırım döşediğini ve 46 kilometre imar yolu açtığını anlattı. Gökçek, "Bunun yanı sıra birçok caddede kaldırım çalışması yapıldı. Ayrıca Elmadağ Grup Amirliği hizmet binası açıldı. 6 yerde menfez çalışması yapıldı" şeklinde konuştu.

Başkan Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından da ilçeye 40 milyon 677 bin liralık yatırım yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"100 kilometre içme suyu hattı, 38 kilometre atık su hattı döşedik. 4 içme suyu arıtma tesisi, 1 atık su arıtma tesisi kurduk, 6 su kuyusu açtık. 4 içme suyu deposu yaptık. 1 hizmet binası inşa ettik. Ayrıca Elmadağ'da çalışması için 16 hizmet aracı satın aldık."

"Birçok alanda milyonlarca liralık hizmet verildi"

EGO Genel Müdürlüğünün ilçeye 7 milyon 335 bin TL'lik yatırım yaptığını belirten Başkan Gökçek, bu kapsamda 9 otobüs, 12 kapalı durak, 417 trafik levhası, 1 sinyalize kavşak yapımı ve 17 bin 591 metre yol çizgisi hizmeti verildiğini söyledi. Başkan Gökçek, Elmadağ'ın çevre güzelliği için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının 7 milyon 244 bin liralık yatırım yaptığını kaydederek, "44 bin çiçek, 170 bin çalı, 5 bin yetişkin ağaç diktik. Bunların yanı sıra Ardıç Parkı ve Demiryolu İstasyonu Parkı olmak üzere 2 park yaptık. 300 kent mobilyası kurduk, 11 okul, cami ve kamu kuruluşunun çevre düzenlemelerini, ayrıca 5 cami ve 5 konağın yapım onarımı ile 53 oyun grubu yaptık" diye konuştu.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığının da bölgede tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla 758 bin liralık hizmet gerçekleştirdiğini ifade eden Gökçek, bunların arasında tohum, arı kovanı, yem bitkisi ve hayvancılık desteği verdiklerini anlattı. Gökçek, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının da başta gıda, yakacak ve kırtasiye yardımı olmak üzere ilçe halkına yardımlarda bulunduğunu kaydederek, 6 bin 190 aileye 92 bin 850 koli gıda yardımı, 5 bin 590 aileye 5 bin 500 ton yakacak, 3 bin 25 çocuğa kırtasiye, kaban ve bot yardımı yaptıklarını anlattı.

Kent Estetiği Daire Başkanlığının da Elmadağ'a 2 milyon TL'Lik hizmette bulunduğunu bildiren Gökçek, cami, okul ve derneklere yardımlar yapıldığını, bordür ve tretuvar bakım ve onarımı gerçekleştirdiğini, bin metrekare tretuvar, 2 bin 62 metre bordür döşendiğini, 1 havuz yaptığını söyledi.

"Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır"

"Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" diyen Başkan Gökçek, 2017-2018 arasında Büyükşehir Belediyesi tarafından Elmadağ'da yapılacak hizmetleri de şu şekilde anlattı:

"Kargalı Barajı'na ek olarak 4,5 milyon metreküp kapasiteli baraj yapacağız. bu barajı DSİ yapmazsa ASKİ olarak biz yapmayı düşünüyoruz. Böylece Elmadağ'da su sorunu kalmayacak. Bu barajı da 2 yıl içinde tamamlayarak size hediye edeceğiz. 45 kilometre içme suyu hattı yapacağız. Bunun yanı sıra 16 bin 400 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 8 kilometre yağmur suyu hattı yapacağız. Yüksek noktalarda yaşanan su sorununa karşı da 2 bin 500 metreküplük su depoları yapacağız. Elmadağlılar olarak bizden pazar yeri beklentiniz olduğunu biliyorum. İnşallah ona da bu yıl içinde başlayacağız. Ayrıca bir aile yaşam merkezi yapacağız, bir de Büyükşehir Belediyesi olarak Hasanoğlan'a da 1,5 milyon metreküplük bir baraj yapmayı planlıyoruz."

"Tüm bunlar ancak güçlü ve istikrarlı bir yönetimle olur"

Başkan Gökçek, tüm bu çalışmaların ancak güçlü ve istikrarlı bir yönetimle olabileceğini vurgulayarak, "Çift başlılık olan yerde anlaşmazlık çıkar ve az önce size anlattığım hizmetlerin hiçbiri gerçekleşmez" diye konuştu.

Sözlerine referandum sürecini anlatarak devam eden Gökçek, çift başlılık sorununun Atatürk döneminden beri sürdüğünü, istikrarlı bir yönetim için mutlaka tek başlılık olması gerektiğini vurguladı. Gökçek, bunun bir tek istisnasının ise bugünkü Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çekti. Başbakan Yıldırım'ın referandumun ardından başbakanlığının gidecek olmasına rağmen ülkenin geleceği için referandumda evet çıkması yönünde çalıştığını kaydeden Gökçek, hükümetin yaptığı sosyal yardımlar ile yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kendisini dinleyenlere kimin "hayır" diyeceğini soran Gökçek, "PKK, FETÖ, DHKP-C, Almanya, Hollanda hayır diyor. Bunlar bizim iyiliğimizi ister mi? Allah korusun hayır çıkarsa, bu ülkenin parçalanması için hepsi seferber olur. Bizim gideceğimiz yerimiz yok. Son durağımıza sahip çıkmak için evet demelisiniz Birlik için dirlik için, yükseliş için, şehitler için, ecdat için, vatan millet için, gençlik için. istikbal için, istikrar için, bayrak için evet, evet, evet" açıklamasında bulundu.

Mitingde Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ve AK Parti Ankara milletvekilleri de konuşma yaptılar.

Başkan Gökçek Elmadağ’da

Başkan Gökçek Elmadağ’da

Başkan Gökçek Elmadağ’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim