• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Genç, İşadamlarına Projelerini Anlattı

Başkan Genç, İşadamlarına Projelerini Anlattı
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) geleneksel olarak düzenlediği toplantıya katıldı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) geleneksel olarak düzenlediği toplantıya katıldı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in konuk olduğu toplantıda KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını lanetledi. Döşemealtı'nı, kentin bahçesi olarak niteleyen Terzioğlu, "0.60 emsali, 9.5 metre saçak seviyesiyle müstakil bir yaşamı bize sunan, denizden 220 metre yüksekliğiyle nemin sıfır olduğu, Ağustos ayında Antalya kent merkeziyle arasında 5-6 derece ısı farkıyla, yemyeşil coğrafyasıyla kentin yükselen değeri, yıldızı olmuştur."

Başkan Turgay Genç, Büyükşehir Yasası'ndan sonra Döşemealtı sınırlarının 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktığını bu özelliğiyle de Antalya'nın en büyük Merkez İlçesi durumuna geldiğini söyledi. Başkan Genç, "Sınırlarımız Kepez Varyant'dan başlayarak Bucak sınırına kadar büyüdü dolayısıyla hizmet sahamız 3 kat artmış oldu. Buna rağmen planlı ve programlı çalışmak suretiyle tek bir vatandaşımızın dahi eksik hizmet almamasına özen gösteriyoruz" dedi.

ANTALYA'NIN REZERV BÖLGESİ DÖŞEMEALTI

Döşemealtı İlçesi'nin yatırım ve yaşam merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Turgay Genç, "Planlı alanlarımızın henüz yüzde 8 civarı dolu kalan yüzde 92'lik bölüm boş durumda. Diğer merkez ilçelerimize göre Döşemealtı, Antalya'nın her türlü yatırım açısından rezerv bölgesidir diyebiliriz."

Projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Turgay Genç, "Döşemealtı ilçemizin çağdaş ve modern bir kent kimliğine bürünebilmesi için biz yerel yöneticilere önemli görevler düşüyor. Sorumluluğumuzun farkındayız ve projelerimizi de bu doğrultu da hazırlayıp uygulamaya başlıyoruz. Döşemealtı'nın en büyük eksikliklerinden birisi Kent Meydanı idi, biz bu konuda özel bir çalışma yaptık ve mevcut hizmet binasının önünde ki alana son derece güzel bir kent meydanı yapıyoruz. Ayrıca Döşemealtı'nın merkez camisinin karkasını hayırseverlerimizle birlikte yaptık şimdi bu camiyi Müze Cami haline getirmek için projelendirdik, üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

ÜRETEN BELEDİYE OLDUK

Üreten belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Genç, "Yaklaşık 1.5 Milyon Lira yatırımla kendi parke tesisimizi kurduk, ahşap ve demir atölyelerimizi de aynı çatı altında toplamak suretiyle hem kent mobilyalarımızı hem de daha önce piyasadan satın alınarak yapılan parke ve bordür taşı imalatına başladık."

GENÇLERE BÜYÜK YATIRIM YAPIYORUZ

Gençlere önem verdiklerini belirten Turgay Genç, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Mevzuatına uygun olarak Döşemealtı Gençlik Meclisini (DÖGEM) kurduk. 50 Genç vekilimiz kendi yönetimini belirledi, cinsiyet eşitliği zorunlu hale getirildi ve engelli gençlerimize de pozitif ayrımcılık yapıldı. Bu gençlerimiz yaşadıkları mahallenin sorunları, ihtiyaçları ve eksiklikleri konusunda fikirlerini beyan edebilecek ve Belediyemiz Meclisi'nde de önerge olarak değerlendirilebilecek. Gençlerimiz diksyon, AB Projeleri hazırlama ve benzeri konularda uzmanlardan eğitim alacak ve her biri yurt dışı deneyimi yaşayacaktır. Bunun dışında bölgemiz de ilk defa Gençlerimize yönelik Gençlik Merkezi açıyoruz. İçerisinde, yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzları, tiyatro salonu, toplantı salonu, oyun alanları, fuaye alanı gibi bir çok sosyal, kültürel ve sportif bölümler yer alacak"

KONYSİAD üyelerinden gelen "Döşemealtı'nı diğer Merkez İlçelerden ayıran özellik nedir" sorusuna cevap veren Başkan Turgay Genç, "Diğer İlçelerimize göre Döşemealtı gerek coğrafi konumu, gerek trafik yoğunluğu bakımından son derece avantajlı durumda dolayısıyla herkesin yaşamak isteyeceği özel bir bölge" cevabını verdi.

Toplantının ardından Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, KONYSİAD ailesine katılan Alpay Zorlu'ya rozetini takıp üyelik sertifikasını verirken, KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ve Yönetim Kurulu'da Başkan Genç'e plaket verdi.

Başkan Genç, İşadamlarına Projelerini Anlattı

Başkan Genç, İşadamlarına Projelerini Anlattı

Başkan Genç, İşadamlarına Projelerini Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim